Џихадисти обезглавили и разапели 12 људи у Либији

Џихадисти из Исламске државе су током битке за либијску луку Сирт обезглавили и разапели на крст 12 људи, саопштила је либијска државна новинскја агенција ЛАНА.

Свијет 15.08.2015 | 16:47
Џихадисти обезглавили и разапели 12 људи у Либији

Борба за контролу над Сиртом, родним мјестом убијеног либијског вође Моамера Гадафија, бјесни од уторка, а један од наистакнутијих либијских дипломата упозорава да би у том граду могао да се деси масакр, пренијела је агенција АФП.

Агенција ЛАНА је објавила да су 12 убијених људи били локални борци који су се борили против Исламске државе у источном предграђу Сирта.

Та либијска агенција наводи и да су џихадисти погубили још 22 становника Сирта, који су се борили против ИС, а који су лежали повријеђени у локалној болници. Послије убиства тих бораца, џихадисти су такође запалили болницу.

Члан Градског вијећа Сирта је за АФП рекао да се жестоке борбе у том граду настављају и данас.

Амбасадор Либије у Француској Чибани Абухамуд изјавио да је у борбама у Сирту досад погинуло између 150 и 200 људи.

"У току је прави масакр па ми позивамо међународну заједницу да интервенише", рекао је Абухамуд.

Либија је од свргавања Гадафија у хаосу. Та земља сада има два парламента и двије владе које се боре за власт, као и велики број наоружаних група и племена који се боре за контролу над либијском нафтом и градовима.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Гадафи

15.08.2015 15:15

Он је био величанствен, то се за вријеме његове владавине није могло догодити, Запад га је убио, као и Садама, а сада им се враћа мило за драго, избјеглице, убиства и шта још све неће да се догоди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М. Микић

15.08.2015 21:36

Иза ИСИЛ-а стоје тајни владари из сенке који владају на Западу. Они покушавају преко муслимански екстремиста да униште хришћанство на Блиском Истоку. Зато су земље НАТО пакта и убиле Садама и Гадафија јер њихова парола јесте "што горе то боље" или како то стоји написано на америчком долару "АННУИТ ЦОЕПТИС НОВУС ОРДО СЕЦИОРУМ" или по масонски Нови свјетски поредак се уводи насилно кроз нереде који ствара на крају ред! Нормално, не Христовог већ реда и мира АНТИХРИСТА!

Name

П.С.

15.08.2015 16:21

НИЈЕ ИМ ВАЉАО,А СВЕ СУ ИМАЛИ.

ОДГОВОРИТЕ