Евакуисан центар гдје је живио убица из Икее

Шведска полиција пронашла је двије торбе са запаљивом течношћу у једном центру за азиланте, у којем је живио мушкарац из Еритреје који је убио двоје људи ножем у продавници ИКЕА.

Свијет 15.08.2015 | 14:20
Евакуисан центар гдје је живио убица из Икее

Представник шведске Миграционе агенције Фредерик Бенгтсон рекао је данас да су 83 азиланта евакуисана из центра у Арбори, у централном дијелу Шведске и додао да није било ниједног хапшења.

Бенгтсон је рекао да полиција појачано надгледа центре за азил од понедјељка, када је један 36-годишњи мушкарац из Еритреје, чије име није саопштено, ножем убио једну Швеђанку и њеног одраслог сина у мјесту Вастерас, западно од Стокхолма.

За сада није јасно да ли је проналазак двије торбе са запаљивом течношћу јутрос у Арбори, повезан са демонстрацијама у четвртак када је мањи број људи узвикивао слогане против имиграната испред центра за азил и бацао јаја на зграду, пренио је АП.

Иначе, главни осумничени за напад ножем у продавници ИКЕА у Шведском граду Вестеросу, требало је да буде депортован из те земље, пошто му је прошлог месеаца одбијен захтјев за боравак, саопштиле су у сриједу шведске власти.

Агенција за миграције саопштила је да се са њим службеницима 35-годишњи мушкарац пореклом из Еритреје састао прије напада у понедјељак.

Портпаролка Агенције Јохана Мален, рекла је у сриједу да су шведске власти два пута одбиле захтјев за боравак осумњиченом за напад, који је у Шведску дошао 2013.

У нападу у продавници ИКЕА у Вестеросу у централној Шведској, прекјуче су убијени 28-годишњи мушкарац и његова 55-годишња мајка, подсјетио је АП.

За напад је осумњичен још један Еритрејац, који је негирао да с тим догађајем има икакве везе.

Извор: Независне

Коментари / 0

Оставите коментар