Вјенчали се 12 пута у 12 земаља

Канађани Карл Фикс и Сенди Беуг срећни су у браку, али не воле рутину: од Лас Вегаса преко Фарских Острва до Тимбуктуа, овај пар је досад разменио завете 12 пута у 12 земаља, претворивши чин уласка у брак у праву светску авантуру.

Занимљивости 15.08.2015 | 14:30
Вјенчали се 12 пута у 12 земаља

Како преноси ЦБС њуз, Карл (65) и Сенди (55) одлучили су да сваке године, на другом месту, поново стану на луди камен.

Од 2004, када су први пут ступили у брак, венчали су се 12 пута у више од 12 различитих земаља у складу са тамошњим обичајима.

Своју прву свадбу организовали су у три земље: у Јужноафричкој Републици, из које Сенди води порекло, у Немачкој у Карловом родном месту и у Реџини, граду у канадској покрајини Саскачеван у ком живе.

Две године касније, током одмора у Малију, дошли су на идеју да се поново венчају. Свечаност је одржана по исламским обичајима под шатором усред супсахарске пустиње.

"Било је то фасцинантно културолошко искуство", рекла је Сенди, додајући да су тада дошли на идеју да понове своју "свадбену пустоловину".

Следеће године пар се обрео у Катмандуу, у Непалу, где је још једном стао на "луди камен" овог пута у хиндуистичком ритуалу.

Уследили су Лас Вегас, Фарска Острва, Етиопија, Амазонија, а последњи пут су се венчали на палуби брода на Гренланду. Венчао их је капетан који им је и отпевао традиционалну гренландску љубавну песму, са величанственим глечером у позадини.

"Наше 13. 'срећно' венчање биће највероватније у Монголији", најавио је Карл.

"Није нам намера да се упишемо у Гинисову књигу рекорда. То није разлог зашто ово радимо. Уживамо у томе и забављамо се. Живот је кратак", закључио је Карл.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар