Новак из провалије до полуфинала Монтреала!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Мастерса у Монтреалу невероватним преокретом против Ернестса Гулбиса – 5:7, 7:6(7), 6:1.

Србија 15.08.2015 | 08:15
Новак из провалије до полуфинала Монтреала!

Српски тенисер одиграо је без дилеме најслабији меч у 2015. години, али је још једном показао због чега влада тенисом већ четири године.

Имао је брејк заостатка у другом сету, потом је у тај-брејку губио са 6:4, али је спасао обе меч лопте, успео да се врати 'из мртвих' и савладала Гулбиса шести пут у њиховом седмом међусобном дуелу.

Ђоковић је био потпуно ван ритма у већем делу меча, у појединим тренуцима је деловало да једва чека да се меч заврши, али је када се ломило показао још једном огромну менталну снагу.

Новаков ривал у полуфиналу у суботу биће Жереми Шарди који је направио још већи преокрет против Џона Изнера спасавши седам меч лопти.

На почетку меча сервери су без проблема добијали своје гемове, а први је запретио Новак у шестом гему. Стигао је до прве брејк лопте и одмах је искористио натеравши ривала на грешку.

Уследио је неочекивани пад у Новаковој игри. Српски тенисер је у седмом гему направио неколико јефтиних грешака, Гулбис је стигао до две везане брејк шансе и другу је искористио за 4:3.

Летонацу је враћени брејк дао додатно самопоуздање, па је Новак имао тежак посао у финишу сета. У 11. гему српски тенисер направио је неколико потпуно атипичних грешака, Гулбис је стигао до две везане брејк шансе и код друге је фантастичним форхендом стигао до 6:5.

Новак је деловао без енергије на терену, због тога је и правио највећи број грешака, па је Гулбис после 51 минута дошао до 1-0 (7:5).

Ништа се ни у другом сету није променило. Новак је био потпуно ван ритма, а у петом гему дуплом сервис грешком поклонио је нови брејк Гулбису. Већ у следећем гему Гулбис је показао своју природу и вратио је Новака у меч направивши дуплу сервис грешку код брејк лопте.

Имао је Ђоковић већ у осмом гему неколико прилика да нповим брејком закорачи ка трећем сету, али није успео и Гулбис је изједначио на 4:4. Колико је Ђоковић био далеко од своје игре било је најбоље видљиво у десетом гему.

Изборио се за две везане сет лопте, прву је Гукбис спасао страховитим форхендом, али код друге је Новак пропустио велику шансу и Летонац је изједначио. У наставку није било узбуђења, па је о сету одлучивао тај-брејк.

Гулбис је почео боље, уз мини-брејк је повео са 3:0, али је Новак узвратио на исти начин. Гулбис је ипак стигао до две везане меч лопте, али није успео да заврши посао. Ђоковић је још једном показао менталну снагу, извукао се из практично изгубљене позиције и изборио је трећи сет искористивши четврту сет лопту - 9:7.

Паузу између другог и трећег сета Новак је искористио да забавља публику, док је Гулбис био ван терена. У трећем сету није било никакве дилеме, као што се и очекивало. Начин на који је изгубио сет потпуно је сломио Гулбиса, а са друге стране Ђоковић је заиграо потпуно растерећено као да је меч тек почео.

Епилог такве игре било је убедљивих 6:1 за српског тенисера у одлучујућем периоду.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

милојко бабић

15.08.2015 10:58

Не могу се отети утиску да је Новак хтио да изгуби, јер су пред њим Синсинати (који никад није освојио) и ЈУ ЕС ОПЕН. Чини ми се да Гулбису, само што није рекао:"Човјече твоје је само да пребацујеш преко мреже".

ОДГОВОРИТЕ