ПЛ: Јунајтед - два кола, два ''минималца''!

Фудбалери Манчестер Јунајтеда забележили су другу минималну победу у исто толико кола Премијер лиге.

Фудбал 15.08.2015 | 09:00
ПЛ: Јунајтед - два кола, два ''минималца''!

Екипа Луја ван Гала је, после срећног тријумфа против Тотенхема на отварању сезоне, славила голом Аднана Јанузаја на гостовању Астон Вили.

'Црвени ђаволи' су тако избили на прво место на табели, барем до викенда, док је Вила, после победе над АФЦ Бурнмутом у свом првом мечу, уписала први неуспех.

На голу тима са Олд Трафорда, као ни у протоколу за меч, поново није било Давида де Хее – али то није спречило Јунајтед и да на 20. узастопном гостовању остане непоражен у Бирмингему.

Такође, навијачи Манчестера песмом су поручили шта мисле о потезима Де Хее (Не треба нам Де Хеа, имамо Ромера), кога је холандски менаџер ставио на 'хлађење' док трају спекулације око његовог преласка у Реал Мадрид.

У уводних петнаестак минута игре нисмо видели превише фудбала, пошто су обе екипе играле опрезно и без превисе срљања, а гости су повремено преузели контролу. Прву шансу на мечу имао је Морган Шнајдерлин у 16. минуту, али је његов покушај главом, после центаршута Хуана Мате, отишао умало поред даље стативе.

Наставио је Јунајтед са спорадичним нападима, а, испоставиће се, једини погодак на сусрету видели смо у 29. минуту.

Поново је расположени Мата послао идеалан пâс ка неком од својих саиграча, а овога пута је на ивици офсајда проиграо Аднана Јанузаја, а момак из косовског места Исток дивно 'заломио' чувара и уз мало среће сместио лопту у мрежу.

Тим резултатом отишло се на одмор, пошто екипа Тима Шервуда није успевала ни да упути ударац ка аргентинском голману. Других 45 минута игре почело је лаганим притиском Виле, али поново без изгледније прилике за погодак, а тако је остало све до краја сусрета.

Прилику да свом тиму донесе убедљиви тријумф, а уједно и упише првенац од доласка из ПСВ Ајндховена, пропустио је Мемфис Депај у 73. минуту. Поново је Мата послао савршен пâс, али је покушај Холанђанина прошао тик поред даље стативе Бреда Гузана.

Премијер лига, друго коло:

Саутемптон – Евертон
Сандерленд – Норич
Свонси – Њукасл
Тотенхем – Стоук
Вотфорд – Вест Бромич Албион
Вест Хем - Лестер

недеља:

Кристал Палас – Арсенал
Манчестер Сити – Челси

понедељак:

Ливерпул – Борнмут

Коментари / 0

Оставите коментар