Нови селектор "Орлића": Ићи ћу Вељковим стопама!

"Покушаћемо да одговоримо на све модерне захтеве фудбала као што је то Вељко Пауновић урадио. Сваки његов савет ће бити од велике помоћи", рекао је нови селектор младе репрезентације Србије Томислав Сивић.

Фудбал 15.08.2015 | 12:20
Нови селектор "Орлића": Ићи ћу Вељковим стопама!

Томислав Сивић добио је у руке дијаманте, скоро па потпуно обрушене.

Пред њим је и леп и тежак посао – да талентовану генерацију српских фудбалера, званичних првака света, уведе у свет сениорске репрезентације на прави начин.

Нови селектор младе фудбалске репрезентације Србије Томислав Сивић рекао је данас да је битно одржати континуитет после светске и европске титуле у млађим категоријама, али да нико не може да гарантује успех.

"Лепо је што смо били светски и еворпски шампиони, то нико неће моћи да нам одузме, али јако је битно одржати континуитет. Олакшавајуће је то што су момци показали менталну зрелост, јер да нису не би били светски прваци. Сада почиње други циклус, где поново треба много да се ради", рекао је Сивић на представљању у Београду.

Младу репрезенацију ће у наредном циклусу чинити играчи рођени после 1. јануара 1994. године, који су 2013. освојили Европско првенство за омладинце.

"Генерација 1994. је била првак Европе, а из те генерације сада само двојица играју, а сви остали су резерве или имају малу минутажу. Гледао сам велики број момака у иностранству, покрили смо целу нашу лигу, да бисмо могли да од првог окупљања кренемо са циљем да наставимо континуитет добрих резултата у млађим категоријама", казао је Сивић.

Он је истакао да му је "огромно задовољство" што је у тешкој конкуренцији изабран за селектора.

Према његовим речима, млада репрезентација ће имати мало времена за припреме, али да је стручни штаб спреман за све изазове.

"Покушаћемо да одговоримо на све модерне захтеве фудбала као што је то Вељко Пауновић урадио. Сваки његов савет ће бити од велике помоћи. Још се нисмо срели, свакако ћемо у наредном периоду", истакао је нови селектор младе репрезентације.

Сивић је казао да је А репрезентација приоритет и да је одлука селектора Радована Чурчића коначна ако жели неког од младих играча у свом тиму.

"А репрезентација увек има предност, то није спорно. Са селектором Радованом Ћуричићем сам се усагласио. Није добро да се играч враћа из А у младу репрезентацију, али увек има изузетака", казао је он.

Сивић је од потенцијалних репрезентативаца истакао једино нападача Војводине Огњена Ожеговића, за кога је рекао да "из утакмице у утакмицу игра сјајно" и да је заслужио позив у младу селекцију. Млада репрезентација Србије ће играти у квалификационој групи за Европско првенство са Италијом, Словенијом, Ирском, Андором и Литванијом.

"Сигуран сам да ће Италија бити највећи конкурент, јер има много озбиљних играча. Али, нема неозбиљних, јер је Андора победила Литванију. Нема лаких противника, то је велика прошлост, није фраза. Сви играју фудбал. Максимално се спремамо и бићемо спремни", казао је Сивић.

Први противник репрезентацији Србије биће Литванија, 8. септембра од 18.30 у Горњем Милановцу.

Чланови Сивићевог стручног штаба биће Бојан Леонтијевић, Владимир Раденковић, Горан Шаула и Момир Ћирић.

Коментари / 0

Оставите коментар