Додик: Партизану пријети гашење!

Почасни председник црно-белих каже да управа клуба и држава не смеју да дозволе најгори сценарио.

Кошарка 14.08.2015 | 18:00
Додик: Партизану пријети гашење!

Милорад Додик каже за "Информер" да ако се настави досадашњим путем, кошаркашки клуб Партизан може и да се угаси, као што се, практично, десило још једном некадашњем прваку Европе са територије еx-YУ, сарајевској Босни.

"Партизан је ипак институција и држава не би смела да дозволи да се угаси, као што се десило са Босном. Али, ако га напусте сви, а остану велики дугови, онда све води ка томе", каже Додик.

"Убеђен сам да ни управа, ни држава, неће то дозволити. Ја сам, као и увек, спреман да помогнем у границама својих могућности, али сматрам да би прво требало да се направи план како да се ситуација побољша и крене у опоравак".

Председник Републике Српске и почасни председник Партизана сматра да је једна од опција да се наредна сезона "изгура" са младим тимом, где би примарни циљ био да се обезбеди опстанак у АБА лиги.

Други предлог вероватно би наишао на негодовање великог броја навијача...

"Партизан може и да се споји са неким другим клубом и санира дугове, као што је урадила Црвена звезда. И то је могућа опција. Очигледно је да мора нешто да се уради заједничким снагама како би клуб у будућности био на стабилним ногама. Не да буду као 'рогови у врећи'".

Додик је додао да не зна ништа о размимоилажењу председника клуба Предрага Даниловића и тренера Душка Вујошевића, а по информацијама којима располаже, Вујошевић ће остати на клупи црно-белих.

Из ФК Партизан поручено је да у овом тренутку нема могућности да се од премије за успех у европском такмичењу помогне кошаркашком клубу.

"Новац је њихов, као и право шта ће с њим да ураде", кратко је за "Курир" прокоментарисао Предраг Даниловић.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

тбцз

14.08.2015 16:04

Ругали сте се Звезди

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лесинар БЛ

14.08.2015 17:33

Који лицемјер! Он прича о "Партизану" и "Босни", шта је са спортом у његовбом "дворишту" Шта ће бити са Борцем и њиховим лажима о спонзору "Гаспрому"? Игокеа је та која ће се угасити када он заврши тамо гдје му је мјесто иза ресетака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан БЛ

14.08.2015 21:10

Гдје Баја умјеса прсте,ту трава не расте,све угаси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

16.08.2015 06:06

Баја само се одмакни жив био!