Монтреал: Гулбис на Нолета, прошли Рафа и Мари, испао Кирјос...!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић играће против Ернестса Гулбиса у четвртфиналу Мастерса у Монтреалу. Енди Мари пласирао се у четвртфинале Мастерса у Монтреалу лаганом победом на Жилом Милером резултатом 6:3, 6:2. Рафаел Надал наставио је да подиже форму и сигурном игром се пласирао у четвртфинале Мастерса у Монтреалу.

Тенис 14.08.2015 | 15:20
Монтреал: Гулбис на Нолета, прошли Рафа и Мари, испао Кирјос...!

Летонски тенисер се за дуел са Ђоковићем изборио победивши у 3. колу Американца Доналда Јанга са рутинских 6:4, 6:4.

Гулбис је одиграо веома добар меч, без много осцилација, а до победе је стигао направивши по један брејк у оба сета.

Једину брејк лопту Јанг је имао у осмом гему другог сета, али није је искористио и Гулбис је лако прошао даље.

Новак је до сада шест пута играо против Летонца и има скор од 5-1. Прошли дуел одиграли су на Ролан Гаросу прошле године када је Новак у полуфиналу славио са 3-1.

Шкотланђанин није имао никаквих проблема против искусног Луксембуржанина, а меч је завршио направивши четири брејка.

Њега у дуелу за полуфинале чека победник дуела Томић – Цонга.

У четвртфинале се пласирао и Џон Изнер који је победио контроверзног Аустралијанца Ника Кирјоса са 7:5, 6:3.

Кирјос је претходно против Вавринке направио скандал приговоривши непристојно Швајцарцу, потом се и извинио, али против Изнера није могао.

Американац је још једном потврдио колико му пријају тврди терени на северноамеричком континенту, па је без већих проблема победио Кирсјоса.

Изнер ће у четвртфиналу играти против Жеремија Шардија који је савладао Ива Карловића после преокрета са 4:6, 7:6, 6:4. Победник тог дуела у полуфиналу ће играти против Ђоковића или Гулбиса.

Надал је у трећем колу победио Михаила Јужног у два сета – 6:3, 6:3.

Надал је пред старт турнира у Монтреалу рекао да је повратио менталну стабилност, а против Јужног је потврдио да се налази у вероватно најбољој форми од почетка године.

Играо је веома добро, форхендом је контролисао поене, а одличан је био и са бекхенд стране. Одмах на старту меча направио је брејк, а први сет окончао је новим одузимањем сервиса Руса – 6:3.

У другом сету Јужни је био много бољи. Имао је две брејк лопте у трећем гему, али Надал се извукао и потом је у осмом гему направио одлучујући брејк. Његов ривал у борби за полуфинале биће победник дуела Гофан – Нишикори.

Међу осам најбољих прошао је и Жо-Вилфрид Цонга који је победио Бернарда Томића са 7:6, 6:3. Француз у четвртфиналу иде на Ендија Марија.

Коментари / 0

Оставите коментар