Метак заглављен у глави власника ФИС-а

Сарајевски доктори се и даље боре за живот власника ФИС-а Пере Гудеља.

Босна и Херцеговина 14.08.2015 | 08:06
Метак заглављен у глави власника ФИС-а

Босанскохерцеговачки бизнисмен Перо Гудељ (60) из мјеста Горња Вечерска у Витезу, власник трговачког ланца ФИС, који је у понедјељак око 13.30 сати пронађен с раном на сљепоочници недалеко од Витеза, још се налази на интензивном одјељењу Клинике за неурохирургију у Сарајеву и животно је угрожен.

- Стање је и даље тешко, Гудељ је под сталним надзором љекара и не можемо рећи да је ван животне опасности” изјавила је портпаролка Клиничког центра Универзитета у Сарајеву Муамера Шехић.

Према њеним ријечима, информације о начину лијечења, оперативном захвату те ступњу задобијених повреда у складу са заштитом пацијента не могу се износити у јавност.

Гудељ је преживио покушај самоубиства, јер метак није ушао дубоко у главу, будући да је пуцао искоса.

Доктори су извели оперативни захват на рани дубокој седам центиметара, а оперативни захват који је трајао скоро пуних 7 сати, како кажу, успјешно је изведен и пацијент је тренутно у тешком, али стабилном стању.

Како незванично сазнаје Вечерњи лист, упркос вишесатном оперативном захвату, испаљено зрно калибра 9 мм из пиштоља тзв. 'дуга деветка' још увијек се налази у глави Пере Гудеља. Врло је вјеројатна могућност да би извлачење метка могло проузроковати додатна оштећења и још више закомпликовати стање па се од тога одустало.

- Санирана је рана, али је метак остао унутра. Зрно се забило у мозак и, према свему судећи, тамо ће и остати. Нама остаје да чекамо да видимо какве ће имати посљедице након могућег изласка из вјештачке коме. Има назнака буђења, што је охрабрујуће - кажу Витежани.

Подсјећамо, Перо Гудељ се упуцао у главу на локалном путу у насељу Крчевина који води према фарми свиња у његовом власништву.

Нису познати разлози због чега је овај угледни бизнисмен себи покушао одузети живот, нити се то наводи у његовим опроштајним порукама у којима се опрашта од свих и захваљује, а посебно супрузи Снежани, иначе предсједници Управе ФИС-а.

Спомињало се да је наводно разочарани бизнисмен претходно затражио развод брака од супруге која је већ била напустила породичну кућу и  пристала уз захтјев за подјелом цјелокупне имовине стечене у заједничком животу, а то би по прилици значило да би јој припало око 200 милиона марака.

Жељка Бајрамовић, управница  маркетинга и канцеларије за односе с јавношћу ФИС-а, ипак тврди да се покушај самоубиства Пере Гудеља неће одразити на пословање ФИС групације.

- Одговорно вам тврдим да тај догађај неће утицати на пословање ФИС-а! Ми смо стабилна и јака компанија која годинама послује позитивно. У том смислу ништа се није промијенило и наши радници немају разлога да се брину за своје послове и слично. Преживјели смо ми пуно тешких тренутака, а и ово ћемо пребродити. Нама остаје само да се молимо да се господин Гудељ опорави и једино тако му можемо дати снагу да се избори с овом животном драмом - поручивала је новинарима Бајрамовић.

Једна од радница ФИС-а навела је како међу њима влада напетост те се надају најбољим информацијама из Сарајева. За Гудеља каже да је изузетно добар човјек, "један од оних који се ријетко срећу".

- Забринути јесмо, али процес производње иде нормално. Живот мора ићи даље - закључује радница.

Извор: Вечерњи лист

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Логика...

14.08.2015 07:06

Ако и додје свијести није то висе онај Перо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цx

14.08.2015 07:19

Ви што сте стабилна компанија, ви сте најобичнија шверцерска багра која увози сво смеће овог свијета али плаћа пикслу политичарима и држави који су вам то све омогућили па вас не зову тако него стабилном компанијон и угледним бизнисменима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

име

24.08.2015 09:06

Шта то говорите човјек је запослио 3000 радника и одлична је компанија најбоњи тржни центар у бих је фис.

Name

Токау

14.08.2015 07:54

Мој Перо, па што не купи Глоцк, ЦЗ99 ти је ко жена, никад не знаш кад ће те издати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко је газда ФИСа?

14.08.2015 08:17

Перо Гудељ више не постоји. ФИС више нема газду и расуће се к'о кула од карата. Ако опстане, онда ће то бити крунски доказ да Перо Гудлеј није био стварни власник ФИСа него су то неки други људи који дјелују на начин да су иза завјесе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цццц

14.08.2015 08:37

Јест ми иду на xxxxx ови што се радују туђој несрећи. Сигурно су једни од оних ликова који ништа не знају радити осим пљувати и трачати друге .

Name

смолуца

14.08.2015 12:40

Зена му се осветила поцела се свалерати са његовим познаником и покусала разводом стеци пола имовине.Перо се покусао убити тако да зена дијели имовину са њиховом дјецом. Мислим да су имали цетверо дјеце.Сад зена мозе добити само 1/5 имовине а не 1/2 колико је тразила....Зена ти мозе утицати на историју свијета а камоли на један брак.

Name

дјуро дјуриц

14.08.2015 11:34

Јбг.зна направити милионе, а не зна се рокнути ко цовјек....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радојка Савиц

21.11.2017 13:33

О БОЗЕ СТОЈЕ НАС СОПСТВЕНИ НАРОД МНОГО НЕ-РЕСПЕКТИВАН; ЗАВИДАН ..НЕЗНАМ КАКО СЕ ОВАЈ БАЛКАН МОЗЕ СТРПАТ У ЈЕДИСТВО ,МИСЉЕЊА...НАРОДЕ УЈЕДИНИТЕ СЕ ..НЕДОСТАЈЕ НАМ ЈУГОСЛАВИЈА .....

Name

Опппп

14.08.2015 12:24

Нисам га знао,али сам чуо много лијепих ријечи о њему. Од срца му желим да се опорави... П.С. Не могу да схватим да има неко да се радује туђој несрећи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

тетак мата

14.08.2015 19:33

А сад може добро зарадит играјући руски рулет. Кренуло га нема шта

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре тетка мата

14.08.2015 23:46

идиота као ти никад неце нестати.

Name

ПЕРО И БОГ

14.08.2015 20:57

КАД ЈЕ ЧОВЈЕК ЉУДИНА И ДОБАР НИ БОГ МУ НЕ ДА ДА СЕ УВИЈЕ. ПЕРО ЋЕ БИТИ ОНАЈ СТАРИ ЗАРАДИО ЈЕ ОН КОД ЉУДИ ТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

15.08.2015 09:32

"Цјели свијет премален и кратак, метар земље широк и дугачак" како рече Његош на Напелеоновој сахрани. Доказано је да свака особа која покуша да се убије, урадиће то макар из петог покушаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОГИ ПРИЈЕДОР

15.08.2015 15:39

ПЕРО ЈЕ ЉУДИНА,А ЖЕНА КО ЖЕНА

ОДГОВОРИТЕ