Видео - Џеков први интервју: Пјанић ми је пуно причао о Роми

Нови центарфор Роме Един Џеко дао је свој први интервју за клупску телевизију Римљана. „Требало ми је дуже времена, али најважније је да сам овдје“, рекао је капитен Босне и Херцеговине.

Фудбал 13.08.2015 | 15:00
Видео - Џеков први интервју: Пјанић ми је пуно причао о Роми

Нападача „змајева“ је по доласку на римски аеродром дочекало око 5.000 навијача, прошао је љекарске прегледе, али се трансфер закомпликовао због правила о броју фудбалера изван Европске уније. Ипак, у сриједу је пронађено рјешење па је Џеко потписао једногодишњи уговор као позајмљени играч Манчестер ситија.

Можете ли описати какав је осјећај што сте напокон постали играч Роме?

"Требало је мало дуже од очекиваног, али сада сам овдје и ја сам врло, врло сретан што сам ту".

Било је велика гужва приликом вашег доласка. Како си се тада осјећао?

"Очекивао сам неке навијаче, али не толико. Морам рећи да сам био одушевљен колико их је дошло да ме поздрави. Хвала свим фановима који су дошли до аеродрома и оним који су били током медицинских прегледа. Да не заборавим, захваљујем се и онима који су ми писали преко Твитера, Инстаграма и других друштвених мрежа“.

Можете ли објаснити зашто је Рома била једини клубу који си желио да дођеш овог љета?

"Разговарао сам с Миралемом Пјанићем у посљедњих неколико мјесеци и увијек смо причали о Роми. Рекао ми је све добре ствари о Риму; прије свега колико је велики клуб и какви су навијачи, у што сам се увјерио када сам стигао. То је један од најљепших градова на свијету и задовољство је бити овдје. Ја сам врло сретан и једва чекам да почнем ".

Чини се да је Пјанић имао велики утицај?

"Откако је Миралем у Роми, пратим римски клуб, обојица смо из Босне и Херцеговине и добри смо пријатељи. Прошле године смо играли против Роме, тако да знам о каквом клубу се ради. Учинио сам све што је у мојој моћи да дођем овдје, а такође морам рећи да је господин Валтер Сабатини одиграо велику улогу“.

Кад сте играли против Роме у Лиги шампиона, јесте ли били импресионирани?

"Мислим да је Рома посебно у првој утакмици у Манчестеру одиграла јако добро, а потом и у другом сусрету, мислим да су били бољи, али је Сити био сретнији и прошао даље“.

Франческо Тоти је постигао гол против Манчестер ситија на „Етихаду“. Јесте ли узбуђени што ћете играти с њим?

"Наравно да јесам! Мислим да је он један од највећих легенди фудбала, а ја сам почашћен јер ћу сада имати прилику играти заједно с таквим играчем".

Ромини навијачи су познати по својој невјеројатној страсти. Радује ли вас наступ пред њима?

"Наравно да ме радује, могу обећати даћу увијек дати све најбоље у сваком мечу и да ћу пробати направити што више успјеха с Ромом“.

Јесте ли разговарали с тренером Рудијем Гарсијом о томе што очекује од вас?

"Видио сам га само неколико минута након што сам стигао. Нисмо разговарали превише, али ћемо сигурно причати у будућности".

Што мислите да можете додати у нападу Роме?

"Голове. Мислим да је то оно што сваки тим треба и то је оно што радим најбоље. Покушаћу радити свој посао у будућности и надамо се постићи пуно голова за Рому“.

Јесте ли поставили себи неки број погодака?

"Не, никада о томе не говорим. Најважније је да Рома побјеђује, а ако сам јапостигао гол, тим боље. Међутим, првенствено најважнија је екипа“.

Мохамед Салах придружио Роми у четвртак. Је ли он играч који вас узбуђује?

"Знам га, чак и из Базела, и сјећам се кад је играо против енглеске екипе и постигао неколико голова. Имао је одличну сезону у Фиорентини и мислим да у Роми могу бити сретни јер га имају. Надам се да може доприњети квалитету овог тима".

Освојили сте наслова првака с посљедња два клуба. Је ли циљ подићи и „скудето“?

"Наравно да желим освојити све титуле; Дошао сам овдје да освојим пехар с Ромом. Надам се да ћемо освојити много, много трофеја, али прво морамо напорно да тренирамо и да на крају добијемо оно што желимо".

У Ситију сте постигли пет голова градском ривалу Манчестер јунајтеду. Можете ли то направити и против Лација?

„Надам се да могу! Учинићу све што је у мојој моћи да то постигнем“.

Имате ли поруку за римске навијаче?

"Као што сам рекао прије, хвала вам још једном на врло топлој добродошлици. Могу само обећати једну ствар, а то је да ћу увијек давати максимум за Рому“, закључио је Џеко.

Коментари / 0

Оставите коментар