Истрага о српским "намјештаљкама" иде све до Азије!

Предистрага о намештању седам мечева у српском фудбалу обухватиће и спортске кладионице у Малезији и Сингапуру, преносе "Вечерње новости".

Фудбал 14.08.2015 | 23:30
Истрага о српским "намјештаљкама" иде све до Азије!

Полиција већ данима истражује мамештање фудбалских мечева у Србији, одиграних прошле и ове сезоне.

Предистрага о намештању седам дуела обухватиће и спортске кладионице ван Србије, посебно оне у Европи и Азији, преносе "Вечерње новости".

Полиција ће, посредством међународне правне помоћи, затражити документацију и информације од одређених кладионица у Малезији и Сингапуру, односно да ли је на дуелима који су под лупом било већих уплата, као и исплата добитака. Биће затражени и подаци о тачном погађању резултата утакмица.

"Новости" преносе да су оперативци Управе криминалистичке полиције (УКП) МУП Србије пре два дана ушли су у две српске кладионице како би преконтролисали да ли је било сумњивих дешавања око квота.

Надлежним тужилаштвима су поднете кривичне пријаве у којима су изнете сумње да су дуеле намештали Црвена звезда, Партизан, Металац, ОФК Београд...

Саговорник близак истрази изјавио је да је предистрага увелико покренута, а да ће бити саслушани фудбалери, као и руководства клубова, док ће изјаве давати и људи из Заједнице прволигаша и Фудбалског савеза Србије.

И Миливоје Мирков, комесар за безбедност и интегритет ФСС, доставио је полицији своја сазнања и информације, које је прикупио о спорној утакмици ОФК Београда и Црвене звезде.

У списима које је предао МУП Србије налазе се и писмене изјаве неколико фудбалера. Од њих је Мирков затражио да објасне дешавања на утакмици, али и ко је улазио у свлачионицу на полувремену, после чега је уследио и преокрет и победа црвено-белих од 6:2.

Изјаве су написали капитен "романтичара" Богдан Планић, стрелац на тој утакмици Дејан Дражић, који је у међувремену прешао у Селту, тим менаџер Новак Рашић, као и тренер Владимир Петровић Пижон. Према незваничним сазнањима, сви су изјавили да немају сазнања да је утакмица била намештена, као и да нису учествовали ни у каквим нерегуларностима.

Полиција ће, према сазнањима београдског дневника, проширити списак оних које треба саслушати, па ће позиви бити упућени голманима ОФК Београда, Стефану Чупићу и Огњену Чанчаревићу. На информативни разговор, у својству грађана као и остали, биће позван и Звездан Терзић, директор црвено-белих, сада у оставци.

Наводно, Терзић је био тај који је ушао на полувремену у свлачионицу ОФК Београд и обратио се играчима са: "Шта сте се растрчали?!", после чега су "романтичари" примили шест голова. У достављеним изјавама играча, међутим, Терзић се уопште не помиње, као ни то да је неко неовлашћено улазио у свлачионицу. Наводи се само да их је посетио тим менаџер Рашић.

УТАКМИЦЕ ПОД "ЛУПОМ"
Утакмице за које се сумња да је било нерегуларности су: ОФК Београд - Црвена звезда (2:6), Партизан - Металац (4:0), Спартак - Доњи Срем 3:2 (0:1), ОФК Београд - Борац 1:0 (0:0), Јагодина - ОФК Београд 5:3 (4:0), Спартак - Чукарички 1:0 (1:0) и Спартак - ОФК Београд 1:0 (1:0).

Коментари / 0

Оставите коментар