Радоњић: Не журимо, пратимо Настића и Прајса!

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да црвено-бели не желе да журе са појачањима, јер хоће да пронађу адекватне замене за одласке главних играча.

Кошарка 12.08.2015 | 16:20
Радоњић: Не журимо, пратимо Настића и Прајса!

Првом тренингу Звезде присуствовало је 12 кошаркаша, који су претходно обавили лекарске прегледе.

"На тренингу имамо велики број младих играча, још неки ће се накнадно прикљуцити. Можда је неочекиван број младих играца, али готово су сви били у протеклом периоду у неком делу сезоне са првим тимом, тако да знају шта их очекује. Чекамо појачања и покушаћемо да урадимо најбољи могући посао. Направили смо план за све што нас очекује и верујем да ћемо све испунити до почетка првенства", рекао је Радоњић за клупски сајт.

Црногорски тренер додаје је да је нормално што се у медијима константно спомињу разна имена као потенцијална појачања Звезде.

"Покушавамо да пронадјемо решења, али морамо да будемо обазриви. Имали смо тај моменат око Калинића, постојало је чекање око његовог одласка или останка. Имамо времена, не журимо. После резултата који су остварени прошле године, одласка великог броја играча који су били носиоци игре, тешко је на све то одреаговати и наћи решења која ће нам дати квалитет", навео је Радоњић.

Он је истакао да је идеја клуба била да се на основама прошлогодишњег тима направи екипу за ову годину, што би знацило мали број промена.

"На тржишту се дешавају овакве ствари, све је то проузроковало потражњу за нашим играцима. Нисмо били у прилилици да будемо конкурентни тимовима који имају веће могућности, али направили смо огроман бенефит за клуб", изјавио је Радоњић.

Он је потврдио да постоји могућност да екипу на центарској линији појача Стефан Настић, али и плејмејкер из НБА Еј Џеј Прајс.

"После ангажовања Скорцанитиса дошли смо до идеје да ангажујемо још једног играца на позицији центра. Сходно броју странаца морамо да тражимо домаћег играча. И не само због тога, већ и што смо у дефициту са високим играчима што се тиче перспективе. Један од играча који су на тој лисити је и Настић. Има неколико имена када је позиција плејмкера у питању, а један од њих је и Прајс. Ништа више у овом тренутку нема, све остало је у домену жеља, интересовања или спекулација", закључио је Радоњић.

Коментари / 0

Оставите коментар