Сарајево нема воље да ријеши случај

Српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић сматра да у надлежним институцијама у Сарајеву не постоји воља да буде ријешен случај напада на премијера Србије Александра Вучића у Поточарима 11. јула.

Босна и Херцеговина 11.08.2015 | 09:30
Сарајево нема воље да ријеши случај

Иванић је навео да би, ако случај не буде истражен, то значило као да се ништа није ни десило.

"Обавеза свих, а посебно у институцијама БиХ јесте да инсистирају на томе да се до резултата дође и да не допусте да се све тако заврши. Разлози што до сада нема резултата су незаинтересованост и политички страх људи из Тужилаштва БиХ да се баве стварима у којима су Бошњаци негативна страна", рекао је Иванић.

Он је истакао да је то видљиво и у односу према ратним злочинима, а и у истрази напада на Вучића.

Главни дио истраге води Тужилаштво БиХ у сарадњи са безбједносним агенцијама у Сарајеву, а паралелну истрагу покренули су Специјално тужилаштво и МУП Републике Српске, након што су неколико дана послије напада увидјели да истражиоци у Сарајеву не остварују жељени напредак.

Портпарол МУП-а Републике Српске Милан Саламадија рекао је да су у МУП-у Републике Српске урадили све што је требало и да су извјештај о свим сазнањима поднијели Специјалном тужилаштву Републике Српске, гдје су истакли да раде на откривању организатора и нападача на Вучића.

Бањалучки дневник наводи да у безбједносним круговима у Београду и Бањалуци дијеле јединствено мишљење да је напад могао бити расвијетљен да је било воље да се то учини.

Из Безбедносно-информативне агенције /БИА/ Србије навели су да су Министарство безбједности БиХ и Федерална управа полиције добили податке о извршиоцима и налогодавцима напада на Вучића, али да ни након мјесец дана оптужница није подигнута.

Из БИА наводе и да су сви нападачи из ФБиХ, што значи да је требало да их ухапсе припадници Федералне управе полиције и да их процесуира Тужилаштво БиХ.

Због напада на Вучића 21. јула Агенција за истраге и заштиту БиХ привела је Алмира Мердића, Фахира Хаџана, Мују Диздаревића и Елведина Химзића из Тешња, али су они након саслушања пуштени на слободу.

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

цар

11.08.2015 07:48

Питају ли се Срби иста у безбједносним и судским институциама БИХ? Нека онда поцну бар толико колико се питају да рјесавају тај немио догадјај ако не, повуците се из истих, немојте бити икебане. Инаце, бицете сарадници у том терористицком дјелу зато сто ниста нисте подузели и остаце једна велика мрља на народу Републике Српске, а народ це вас казнити на следецим изборима отицице те на сметлисте. Народ вас прати како се пасивно понасате у овом, а и осталим слуцајевима, а има их на претек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

11.08.2015 08:37

Па ко добије предмет тај и рјешава случај, мислиш да ће СДА дати некоме предмет да се случај ријеши, биће нон стоп опструкција... Не може неко само рећи дај предмет ја ћу ријешити случај, ко има највише утицаја тај управља читавим процесима у институцији било којој, а посебно тако важним...

Name

са

11.08.2015 12:12

Тај предмет воде 2 тузиоца.Србин и Босњак.нека се изјасне обојица.уосталом,Тегелтија је предсједник ВСТВ и нека покрене дисциплински прексрсај.постоје механизми

Name

занима ме

11.08.2015 07:48

А да ли су имали воље да испитају Зворницки слуцај?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добро јутро

11.08.2015 07:48

Младене и потече топла вода!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx yyy

11.08.2015 07:52

Е јаке ли ми дрзаве. Казу Југославија у малом. Е да је богдом тако до сада би све било заврсено. Не мислим ја на Југославију из 1992. него ону из 1970. сетих годиина...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срби

11.08.2015 07:58

Добро јутро, Колумбо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полако

11.08.2015 08:02

Сипа и ФМУП нису брзоплети и гладни медијске славе као МУП РС након случаја у Зворнику, када у два дана ухапсе 17 људи и све их пусте на слободу. Боље сачекати мјесец-два и детаљно припремити оптужницу него испасти експедитиван на РТРС-у, а онда се случај обори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

11.08.2015 09:10

Мала исправка,34. Код једног нашли униформе а код једног пиштољ. Сви на слободи.

Name

воља рс

11.08.2015 08:24

Има ли воље Српске да се ријесе слуцајеви као повратника из Котор Вароси, ста је Вуциц вреднији од тог повратника цовјек је цовјек и плус нико на Вуцица није потегао ноз као на тог повратника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

да хоцес

11.08.2015 08:32

Иваницу повуци тог свога министра,а Босиц своје министре. Блокирајте рад док се не ријеси. То је рјесење

ОДГОВОРИТЕ
Name

вуциц

11.08.2015 08:48

ИМА ВУЦИЦ РЕСЕЊЕ,ПРЕДЛАЗЕ ДАН СЕЦАЊА ЗА СВЕ ЗРТВЕ, НА ИСТИ ДАН.ДАЈ МЛАДЈО РАДИ НЕСТО ЗА НАС ПУСТИ ЊЕГА ИМА ОН СВОГ ПРИЈАТЕЉА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОЗНА

11.08.2015 08:51

Очито да се са,,Сарајевом,,слажу и СРБИ у заједничким институцијама и министри у Савјету министара- не таласати јер су фотеље само тако сигурне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

11.08.2015 09:51

Као сто си сам рекао крените радити тамо гдје постоји концезус.Конзервирали сте ову земљу.Инцидент са Вуцицем или покусај убиства ако хоцете десио се на територији Републике Српске, постоје снимци поциниоца. Нека Тузиластво против тих лица покрене процес и расписе потјернице, ако су недоступни судите им у одсуству. Казните изврсиоце да се сљедеци пут и налогодавци надју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОГА

11.08.2015 10:38

Ко да се несто страсно десило. Ко да је убијено на хиљеде људи. Толико прасину подизете ко да се на другим мјестима ниста не десава. У Сведској краљу у лице бацају торту , а у Њемацкој кола јајима гадјају, па нико за те инциденте није одговаро. ПТПЦ дизе прасину око Вуцица ко да је смак свијета. Ко да другог паметнијег посла немате. Вуциц сто је тразио видео је, паметни опрастају будалама, али будала - будали никада.

Name

Заледје

11.08.2015 10:16

А ста мислите да није Вуциц замолио да се ниста не износи у јавност. Истина је много другација од онога сто мислите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

11.08.2015 10:28

Иваницу, искрено, нисам био обрадован када си изабран! Овај твој иступ је нешто што се мора оцекивати од свих који представљају РС у органима БиХ. Нажалост, вријеме од формирања власти је показало да представници РС једноставно нису у стању да ријесе ова питања које помињес. Зворник и Потоцари нису покренули насе представнике. Министар безбједности висе се бавио смјеном Зупца него Потоцарима и Зворником. Има исувисе много примјера како лоше раде или уопште не раде наси представници али их нецу наводитињерих овајнпортал неце објавити. Надам се да це овај твој иступ конацно некима отворити оци ако вец није касно. Сувише се бавимо лцним амозитетима медју лидерима, а мање оваквим проблемима. Све ово је пкказатељ да се за органебна нивоу БИХ не смије бирати само по странацкој припадности!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хмммм

11.08.2015 11:13

Никад гори сазив СМ, Саровиц извози кромпир јер је из Рогатице/рогатицки је најбољи/,Црнадак јос не зна ко му је замјеник/цовјек у лету пресједа из авиона у авион, а Мектиц се бави смјенама, смјењује Зубца за Потоцаре, а крив Вилиц/Сварцсилинг. Потоцаре законом издвојио из Српске. Такви смо ми Срби зато нас и сврби...казе стари вук Брега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сноуден

11.08.2015 11:34

КОЈИ СТЕ ВИ ЈАДНИЦИ ДА ТАКО МОРАМ РЕЦИ А ЈА САМ СРБИН. НЕМА ДОГОВОРА СА МУСЛИМАНИМА НЕМА СА ЊИМА ЗИВОТА. СХВАТИТЕ ВЕЦ ЈЕДНОМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

11.08.2015 11:49

Мила , а ста сарајево има вољу? Нека их је срамота.доци це дјаво по својр. Зиви били па видјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стрсљен

11.08.2015 12:53

Која фаца изгледа ко сецерас кад се накрка туфегија ,баклава и туљумби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

11.08.2015 19:10

Мој Сноудену, ко теби компјутер купи, скола прво Сноудену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

деја ву

12.08.2015 22:20

Ништа озбиљно, увлачи се мало Вучићу.

ОДГОВОРИТЕ