Терза: Клуб се не води емоцијама!

"Што се тиче навијача, они су богатство клуба. Проблем је што они треба да навијају, а не да руководе клубом", каже Звездан Терзић.

Фудбал 11.08.2015 | 16:20
Терза: Клуб се не води емоцијама!

Председник Скупштине Црвене звезде Ратомир Дујковић, члан Управног одбора Божидар Церовић и генерални директор у оставци Звездан Терзић, гостовали су овог понедељка у емисији Око, Радио-телевизије Србије, и говорили о тренутном стању у најтрофејнијем фудбалском клубу са ових простора.

Једно од питања водитеља Милана Вуковића било је ко руководи Црвеном звездом после серије оставки неких од кључних људи из Управног одбора.

"Звезда има свој статут и своје правилнике. Без обзира на одласке чланова Управног одбора, не значи да нема ко да управља. Ту су чланови који су остали, на челу са председником Светозаром Мијаиловићем", рекао је генерални директор у оставци, Звездан Терзић, уз додатак да исти људи доносе одлуке и о будућим трансферима, попут доласка Срђана Плавшића из Спартака.

Ново руководство клуба бираће се на општим изборима чије је расписивање заказано за 15. септембар. О томе шта ће бити када се распишу избори причао је председник Скупштине, Ратормир Дујковић.

"Скупштина се разилази, пошто су избори на свим нивоима, а после тога се бирају нови председник и њени чланови, сваки мора да има одређени број гласова чланова са важећом чланском картом", објаснио је некадашњи голман.

Део руководства црвено-белих повукао се на захтев навијача, који су после ремија са Радничким из Ниша (1:1) са северне, западне и источне трибине стадиона Рајко Митић углас скандирали "Управа напоље".

Управо су навијачи били посебна тема разговора.

"Што се тиче навијача, они су богатство клуба. Проблем је што они треба да навијају, а не да руководе клубом. Они се руководе емоцијама, а то није добро када се доносе мудре и рационалне одлуке", истакао је Терзић и додао:

"И ја као навијач Звезде волим да она побеђује и буде шампион. Да буде шампион Европе, али да ли је то реално у овом тренутку. На Скупштини смо рекли да је циљ стабилизација клуба, па подмлађивање тима, па тек онда резултати. Сви чланови су усвојили мој програм за наредни период, а шта се догодило 20 дана после, стварно немам одговор".

Терзић је истакао да су навијачи на зајединичком састанку као замерку навели да екипа игра слабо, због чега је тренер Миодраг Божовић понудио оставку, али су они тражили да он остане, а да управа оде...

Бивши председник националног Савеза и ОФК Беогрда каже да је имао петогодишњи план како да стабилизује финансијски посрнулу Црвену звезду.

"Када сам дошао у клуб требало је мудрије да презентујемо каква је ситуација и колико је Црвена звезда близу банкроту. А смо смо ми унутар клуба знали са каквим се проблемом носимо. Направљен је петогодишњи план, али је требало да будемо суровији и ригорознији. Требало је да кажемо да пуштамо све играче који оптерећују буџет и да играмо само са нашом децом и још пар играча који не коштају много. Требало је да прошле сезоне будемо шести, ове трећи, а тек онда да нападнемо титулу", сматра Терзић.

"И даље имамо јасан план како да до краја децембра спустимо дуг на испод 35 милиона", додао је уз подсећање да је пре годину дана дуг Црвене звезде износио 52 милиона евра, а да је сада умањен за десет милиона.

О дугу је говорио и један од чланова Управног одбора, који је остао на свом месту - Божидар Церовић.

"Кључна ствар је да смо променили структуру дуга. Највише према бившим играчима", истакао је.

Звездан Терзић се осврнуо и на неиграње у Европи прошле сезоне, јер сматра да би Црвена звезда, за разлику од Партизана који је заузео њено место у квалификацијама за Лигу шампиона, успела да се домогне групне фазе елитног такмичења.

"Недобијање УЕФА лиценце је само кулминација лошег руковођења клубом годинама уназад. Сигурно да је тиме много изгубљено, знамо да улазак у Лигу шампиона доноси минималан приход 14 милиона евра. А сигуран сам да би онај тим Црвене звезде прошао Лудогорец, који је додељен Партизану жребом".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Фудбалер

11.08.2015 04:47

Ућути и иди већ једном! Није ти клуб бабовина!

ОДГОВОРИТЕ