ПЛ БиХ: "Оркестрирана кампања против Широког Бријега"!

ФК Широки Бријег издао је саопштење за јавност поводом дешавања на дерби утакмици 3. кола ПЛБиХ против Сарајева. Широкобријежани су поражени 1:2, али више од пораза боли их судијска неправда и непријатељска атмосфера на "Кошеву".

Фудбал 11.08.2015 | 09:40
ПЛ БиХ: "Оркестрирана кампања против Широког Бријега"!

И након другог гостовања ове сезоне, из Фудбалског клуба Широки Бријег одлучили су да издају званично саопштење.

Након што су бил згрожени дешавањима на "Пироти" у дуелу са Травником, Широкобријежани су и на мечу 3. кола Премијер лиге БиХ, у којем су поражени 1:2 од Сарајева на "Кошеву", доживјели непријатна искуства.

Саопштење преносимо у цјелини.

"Вјеровали смо да је прошла сезона, у којој смо тешким судијским превидима или боље рећи крађама, остали без пласмана у Европу, изузетак, односно можда сплет нес(п)ретних околности, али већ на старту нове показало се, на жалост, како није било ријеч о никаквој случајности, него циљаној елиминацији нашег клуба из борбе за титулу и пласмана у евро-такмичења.

Потврда оркестриране кампање против НК Широки Бријег стигла је, на жалост, на дербију 3. кола Премиер лиге БиХ играном у недјељу на стадиону 'Кошево', који је окончан побједом Сарајева 2:1.

Овиме не желимо умањити заслужену побједу домаћина, али желимо скренути пажњу јавности на неколико детаља, односно на чињеницу да смо још једном смишљено онемогућени да у спортском надметању, у равноправним условима, одиграмо утакмицу.

Прије свега морамо напоменути како је, на жалост, већ на почетку пуном паром прорадила 'кухиња' у режију трочланога Повјеренства за судије и секретара Салема Пролића па је за дерби одређен судија Петровић који, јасно је то показала утакмица, апсолутно није дорастао дијељењу правде на једном оваквом сусрету.

Петровићево суђење било је, прије свега, антинофудбалско, при чему је тешко оштетио НК Широки Бријег, а није недостајало ни погрешних одлука на штету ФК Сарајево. Можда би било боље да је Петровић у завршници првог полувремена досудио казнени ударац за домаћина, онда би се ваљда барем донекле друкчије понашао у другом полувремену. О Бенкином, пак, ударању без лопте нашег играча Брекала, као и неким другим детаљима на штету НК Широки Бријег дакако да ћемо доставити детаљне доказе надлежним тијелима Савеза.

Но, одмах свакако можемо рећи како је Петровић у другом полувремену у потпуности промијенио критеријум суђења, и то грубо на нашу штету. Било је то видљиво 'из авиона'. Дрско и безобразно, цијело друго полувријеме навлачио је у корист екипе Сарајева, досуђујући 'мали милион' непостојећих прекршаја у зони око шеснаестерца, док је, с друге стране, 'зажмирио' на прекршаје над нашим играчима у сличним ситуацијама.

Морамо, нажалост, споменути и како смо на 'Кошеву дочекани' изразито непријатељски од публике и у свечаној ложи, уз салве увреда и изљеве мржње на националној основи. Занимљиво, на такво гнусно понашање потицао је фудбалер Сарајева Џемал Берберовић. За разлику од њега и његовог 'потпиривања ватре', полиција је ипак реаговала на вријеме, а у име Управе ФК Сарајево Дино Селимовић нам се извинио на, не први пута у Сарајеву, доживљеним неугодностима", наводи се у саопштењу тима са "Пецаре".

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БиХ

11.08.2015 07:48

Не оправдавам ниста сто није у духу са спортом и спортским навијањем али и у Сироком Бријегу није ниста боље ако није и горе , то знају сви који тамо додју на утакмицу из других крајева БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

па

11.08.2015 11:26

ебаига, доста је више било политике и кројења ко ће бити шампион и ићи у европу. Широки оде у европу прије неколико година а Слобода заслужено освојила мјесто које иде. Као дужни немогу они, па може Широки (читај ХДЗ). Послије Слобода тужила савез и добила пресуду, али европе невиђе. Па ја сам гледао ову утакмицу, судија несвира чист пенал за сарајево на домаћем терену, па шта би они требали рећи. У широком убисте навијача, па како вас није стид да ви коментаришете навијање.