ФК Дрина: Псовали нам четничку мајку у Зеници!!!

Управа Дрине из Зворника саопштила да су њихови играчи на утакмици у Зеници вријеђани на националној основи, чак и из ВИП ложе стадиона Билино поље.

Фудбал 10.08.2015 | 17:20
ФК Дрина: Псовали нам четничку мајку у Зеници!!!

Зворничка Дрина поражена је у суботу од Челика 2:1 у утакмици трећег кола Премијер лиге БиХ играној у Зеници.

Дан касније управа Дрине огласила се саопштењем у којем се наводи да су њихови играчи вријеђани на националној основи са трибина Билиног поља, упркос чињеници да клуб из Зворника и Челик имају добре односе.

Саопштење ФК Дрина преносимо у цјелости:

"Фудбалски клуб Дрина жели да обавести спортску јавност у БиХ о говору мржње и вријеђању на националној основи, којима су били изложени наши фудбалери на сусрету који је одигран у Зеници против Челика. Такав дочек на стадиону 'Билино поље'на којем игра и репрезентација БиХ нисмо очекивали, јер смо у четири претходне утакмице против Челика развили добре спортске односе у којима никада није било инцидената на терену и трибинама, па нам није јасно одакле оволика мржња према нашем клубу.

Оно што нас посебно боли је чињеница да су најгнусније псовке на националној основи долазиле из ВИП ложе, гдје је смјештено руководство клуба из Зенице и њихови гости. Уз неартикулисане повике 'Ј... вам Додик мајку' и 'Ј... вам Аркан мајку', неизоставно је било и псовање четничке мајке од стране да их назовемо ВИП личности.

Ми у тиму имамо неколико Бошњака, а последњих неколико сезона, су управо Бошњаци били носиоци наше игре, због чега ниједна екипа никада у Зворнику није и неће доживјети такве увреде. Познато нам је да у екипи Челика наступа неколико Срба којима сигурно није било пријатно слушати увреде са трибина на националној основи и управо због тога нам није јасно да нико није реаговао и опоменуо те навијаче да прастану са псовкама. Свјесни смо чињенице да су ти, назовимо их навијачи, покушали да помогну свом клубу, али управо ФСБиХ и УЕФА се и боре да протјерају расизам и национализам са стадиона. Очекујемо да ће се ФК Челик оградити од ових испада, те да ће јасно осудити говор мржње на 'Билином пољу'.

Оно што нас као мали клуб посебно боли је суђење главног судије сусрета Хариса Каљанца из Сарајева, који је имао различите критеријуме у првом и другом дијелу сусрета. У првом полувремену није било већих пропуста у суђењу, међутим у наставку као да је на терен изашао други судија, јер је суђење било тендециозно и у корист домаћина. Очигледно је да је овај судија подлегао притиску, те да је због тога у неколико ситуација оштетио наш клуб. Због тога ће ФК Дрина уложити званичан приговор Фудбалском савезу БиХ, у којем ће навести све судијске грешке. Надамо се да у наставку сезоне судије неће бити кључни фактор који ће одлучивати о опстанку у лиги, јер ситуација у којој шест клубова напушта Премијер лигу БиХ једино одговара судијама које могу својим спорним одлукама да кроје табелу. Очекујемо заштиту од ФС БиХ, али и реакцију ФС Републике Српске како судије у наредним утакмицама не би својим спорним одлукама биле фактор због којег ће Дрина губити драгоцјене бодове у борби за опстанак“.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СМИЈЕШНО

10.08.2015 15:25

СМИЈЕШНО, САД СЕ ЖАЛЕ ПА ШТО НИСУ НАПУСТИЛИ ТЕРЕН, ФИНО ОДНОСМО МИ СВЛАЧИОНИЦУ И ВОЗДРА,А ВИ ЈЕ.... КОЛИКО ХЕЋЕТЕ. ШТА ОНИ ИГРАЛИ И ТРПИЛИ, БУДАЛЕ.

ОДГОВОРИТЕ