РУС: Прво славио ЦСКА, па онда и Зенит!

Тошић кроз четворицу и најглупљи пенал сезоне у 30. секунду! ЦСКА и даље максималан! Уфа била на корак од изненађења, али Зенит остао на врху! Поругалац одлично испратио акцију након топовског ударца Хулка у 86. минуту и донео три бода шампиону из Санкт Петербурга - 0:1.

Фудбал 09.08.2015 | 20:00
РУС: Прво славио ЦСКА, па онда и Зенит!

Четири утакмице и четири лигашке победе. И то без примљеног гола. Изгледа да су у табору ЦСКА наоштрени да титулу врате у Москву. Амкар је био само формалност – 2:0 на Химки арени, мада уз обилату помоћ гостију из Перма.

Све би наиме сигурно било много теже да је Иван Черенчиков главом био на утакмици. Али искусни дефанзивац Амкара очигледно није био при себи. После само 30 секунди утакмице наивно се залетео на једну безопасну лопту, промашио је, а онда попут неког детета на теренчету иза зграде покушао да руком исправи грешку.

Толико је то очигледно било да се могло видети из хеликоптера. Судија се наравно није двоумио, показао је на белу тачку, а Бибрас Натхо је казнио глупост Черенчикова и Армејцима донео рану предност.

Да бодови остану у Москви осигурао се Зоран Тошић, који се у 41. минуту између четворице противничких фудбалера изборио за простор за шут и са ивице казненог простора левицом испалио неодбрањив плотун иза леђа Романа Геруса за свој трећи гол у овој сезони, други првенствени.

Уфа је била на добром путу да након Спартака из Москве и Кубања из Краснодара откине два бода и фаворизованом Зениту, али су гости ипак четири минута пре краја утакмице дошли до три бода захваљујући сналажљивом резервисти Данију - 0:1 (0:0).

Уфа је током готово комплетног тока меча успевала да држи нападаче екипе Андреа Виљаса Боаса далеко од свог гола, али у самом финишу није успела да издржи жесток притисак.

За све је у највећој мери био заслужан Хулк, који је у 86. минуту топовски шутирао из даљине, Давид Јурченко је успео само да одбије лопту, а комплету акцију одлично је испратио дани и донео три вредна бода свом тиму.

Зенит је тако успео да сачува лидерску позицију и одржи ритам победа са највећим ривалом за освајање шампионске титуле ЦСКА из Москве.ПРЕМИЈЕР ЛИГА - 4. коло:

Петак:
Терек – Мордовија 0:0

Субота:
Урал – Локомотива 1:3 (0:2)
/Ерокин 73 - Самедов 28, Нијасе 40, Мајкон 90+2/

19.00 Анжи – Динамо (М)

Недеља:
ЦСКА Москва – Амкар 2:0 (2:0)
/Натхо 2, Тошић 41/

Уфа – Зенит 0:1 (0:0)
/Дани 86/

18.00 Крила Совјетов – Спартак (М)

Понедељак:
17.00 Рубин – Ростов
19.15 Краснодар – Кубан

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Спасиба

09.08.2015 21:19

Спасиба Руссиа, Спасиба Додик. Гаспром wелцоме то Бањалука

ОДГОВОРИТЕ