Монтреал: Ноле и Јанко играју у дублу!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић играће поред сингле и дубл на Роџерс купу у Монтреалу, а партнер ће му бити Јанко Типсаревић.

Тенис 09.08.2015 | 22:20
Монтреал: Ноле и Јанко играју у дублу!

Ђоковићу и Типсаревићу ће то бити други пут да заједно играју дубл ове сезоне, а претходно је такав случај био у Мајамију, у марту.

Новаку ће Роџер куп бити први турнир на којем ће учествовати од тријумфа на Вимблдону, а и Типсаревићу је последњи турнир на којем је играо био трећи Грен слем сезоне.

Јанко се у марту вратио на терен после годину и по дана паузе због повреде пете, а управо му је меч у дублу у Мајамију био први који је одиграо ове сезоне. Од тада је забележио четири победе и седам пораза, а захваљујући заштићеном пласману на АТП листи не мора да игра квалификације за највеће турнире, иако је тренутно 443. на свету.

Ђоковића и Типсаревића на старту такмичења у дублу очекује сусрет са трећим српским представником у Монтреалу Виктором Троицким и Италијаном Андреасом Сепијем. Победници тог меча у другом колу ће играти са Индијцем Роханом Бопаном и Флорином Мергеом из Румуније.

Новак је у првом колу Роџерс купа слободан, а у другом ће играти са победником сусрета између Бразилца Томажа Белучија и Пабла Куеваса из Уругваја. Виктор ће име свог првог противника сазнати после квалификација, док се Типсаревић на старту састаје са Шпанцем Робертом Баутистом Агутом.

У Монтреалу ће дубл играти и Енди Мари и Рафаел Надал. Маријев партнер ће бити Индијац Леандер Паес, а Надалов сународник Фернандо Вердаско.

Роџерс куп у Монтреалу почиње у понедељак и играће се за наградни фонд од 3.587.490 долара.

Коментари / 0

Оставите коментар