Код Велике Плане погинуло двоје дјеце

Двоје деце је погинуло, а 10 особа је повређено у несрећи која се јутрос догодила на аутопуту у близини Крњева код Велике Плане. 

Србија 09.08.2015 | 13:38
Код Велике Плане погинуло двоје дјеце

У удесу је учествовало шест возила, а до несреће је дошло око 2.20 часова, тако што је путничко возило "фијат" београдских регистарских ознака, које се кретало средњом коловозном траком из правца Ниша према Београду, ударило аутомобил "БМВ" београдских регистарских ознака, саопштено је из полиције.

Након тога су се оба возила зауставила у зауставној траци. Видевши да је дошло до судара, возач возила "тојота" немачких регистарских ознака, који се кретао иза њих, успорио је кретање, међутим, њега је сустигао и ударио аутобус македонских регистарских ознака (на линији Гостивар - Беч).

Од силине удара, "тојота" се окретала по коловозу и зауставила се у зауставној траци, док је аутобус наставио кретање и ударио у аутомобил "крајслер" бугарских регистарских ознака, услед чега је "крајслер" ударио у возило "БМВ" пољских регистарских ознака, које се кретало испред њега.

Двоје деце (2008. и 2015. годиште) из возила "тојота" је подлегло повредама у болници у Смедереву, док је 10 особа из осталих возила, од којих четворо деце, теже и лакше повређено.

Увиђај лица места несреће извршио је заменик Основног јавног тужиоца у Великој Плани, уз асистенцију припадника саобраћајне полиције.

По његовом налогу, возачу аутобуса, македонском држављанину (48), након указивања медицинске помоћи биће одређено полицијско задржавање, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешко дело против безбедности јавног саобраћаја.

Саобраћај на аутопуту, у смеру ка Београду, није био у прекиду и адекватно је преусмераван и одвијао се претицајном траком.

Извор: Курир

Коментари / 0

Оставите коментар