Полиглота који говори скоро све језике ЕУ

Иоанис Икономоу је полиглота који говори 32 жива језика, али и још неколико изумрлих.

Свијет 08.08.2015 | 21:10
Полиглота који говори скоро све језике ЕУ

Овај 50-годишњи преводилац Европске комисије у Бриселу одрастао је у Грчкој, а први језик који је научио послије матерњег био је енглески.

Након тога до 14. године је савладао језике попут њемачког, италијанског, руског и свахилија. Затим се заинтересовао за арапски и бенгалски и неке изумрле језике попут црквенословенског.

Међу полиглотама Европске комисије Икономоу је јединствен јер говори 21 од 24 званична језика Европске уније (ЕУ). Не говори само естонски, малтешки и ирски.

Икономоу, који себе описује као "штребера", не може да процијени колико му је времена потребно да научи језик.

Како наводе британски медији, свима који планирају да уче стране језике савјетује примјену свог плана од три степена, који захтјева 15 минута учења шест до седам пута седмично.

Прво је потребно савладати основну граматику, вокабулар и алфабет користећи курсеве на интернету. Други корак је читање вијести на интернету и гледање телевизијске програме. Трећи и најважнији корак је постизање основне елоквенције.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

божији дар

09.08.2015 06:58

Људи то није тешко. Ко има вољу, новца и времена може на овом свијету све, не само језике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми смо срамота од људи

09.08.2015 16:38

Додик не зна ни српски а камоли бар енглески који се данас користи за комуникацију измедју државника. И он предсједник Републике. Срамота. Корупција и негативна селекција је уништила Србе. Нема критеријума, нема ни реда ни поретка, нема напријед, само назад. Као у протеклих бар 50 година, с тим да је у задњих 10 тај процес најизраженији. Хоћу ли икада доживјети да за функције постоје услови и то да се не мијењају сваке године, зависно кога треба ухљебити.

ОДГОВОРИТЕ