Сале: Не смије да постоји "анонимна" игра!

Селектор српских кошаркаша Александар Ђорђевић рекао је да је његова екипа, иако ослабљена, меч са Француском одиграла са доста карактера.

Кошарка 08.08.2015 | 13:00
Сале: Не смије да постоји "анонимна" игра!

Србија је поражена од Француске 78:65 у Нансију у оквиру припремног турнира за Европско првенство.

Ђорђевић није могао да рачуна на Милоша Теодосића, Драгана Милосављевића и Зорана Ерцега, који су остали у Београду због лакших повреда, док је домаћин био у пуном саставу.

"Одиграли смо тврду утакмицу против изузетно снажне репрезезентације Француске, која је била у комплетном саставу. Ми смо, иако са скраћеним ротацијама због недостатка повређених играча, одиграли са доста карактера, јер смо се три–четири пута резултатски враћали у меч и на пар минута до краја имали шансу за потпуни повратак, коју нисмо искористили због наших грешака. Треба рећи и да је у сали било екстремно топло, што нашим играчима који су у четвртак сишли са планине, свакако није пријало. Наравно, има ствари на којима морамо још много да радимо. Утакмицу смо започели помало успавано и требало је времена да се консолидујемо и почнемо да играмо нашу кошарку. Неки наши играчи морају да дају допринос сваки пут када су на терену, јер не сме да постоји „анонимна“ игра."

После дуела и тријумфа над Мађарском у Крањској Гори, који је био затвореног типа, ово је био први званични припремни сусрет 'Орлова'.

"Све ово је разумљиво у овој фази припрема, још смо „тешки“, поред тога чекамо повратак повређених играча, који нам много недостају на својим позицијама“, истакао је Александар Ђорђевић, селектор сениорске репрезентације Србије.

У суботу је за 20.30 на програму је дуел са Русијом у Лиону.

'Орлови' се у недељу пред поноћ враћају у Београд где настављају припреме, а следи турнир у Комбанк арени, када ће Французи гостовати у Београду. а учествују и Кина, Русија и Венецуела.

Првенство Старог континента на програму је од 5. до 20. септембра, а група наше селекција играће се у Берлину – коју чине још Немачка, Италија, Шпанија, Турска и Исланд.

Коментари / 0

Оставите коментар