Милинковић: Хтио сам Динамо, али добро је и овако!

Тренер Партизана Зоран Милинковић признао да је желео Динамо из Загреба или кипарски АПОЕЛ како би се црно-бели реванширали за поразе. "Моја кћерка је погодила: 'Тата, биће БАТЕ Борисов".

Фудбал 07.08.2015 | 18:00
Милинковић: Хтио сам Динамо, али добро је и овако!

Добро је! Али, нема падања у транс, еуфорије, оног "лако ћемо"...

Партизан је за противника у плеј-офу за пласман у Лигу шампиона извукао белоруски БАТЕ Борисов, који већ има европски педигре, с обзиром на учешћа у гручним фазама овог такмичења. Српски фудбал је ту где јесте и зато никог нема право да потцењује. Понајмање клубове из источне Евбропе, који знају да буду незгодни.

Зато је тренер Партизана Зоран Милинковић опрезан уочи двомеча са белоруском екипом (први, 18. августа у Белорусији, реванш 26. августа у Београду), у чијим редовима играју и тројица фудбалера са овог простора - Филип Младеновић, Немања Николић и Немања Милуновић.

"Реч је о руској школи, екипи која је прошле године играла Лигу шампиона и све то указује на два жестока дуела. Али наш задатак и жеља је да у два меча будемо бољи. Добро околност за Партизан је да нам је Вук Рашовић у Динаму из Минска и у понедељак се игра дерби њиховог првенства, па ћемо имати своје представнике на том мечу и видети Бате на делу", рекао је Милинковић на конференцији за новинаре.

"Ништа не може да се каже унапред, то је снажна екипа која има искуство, али знате колико ми то желимо и спремићемо се за тај двобој", додао је он.

Упитан да ли је добро што је реванш у Београду, Милинковић је рекао да је значајно постићи гол на гостујућем терену.

"Када гледамо европске утакмице увек је циљ да се у гостима постигне гол, наравно да се направи што бољи резултат, али гол тамо отвара врата раја. Ја сам увек опрезан, нисам еуфоричан и респектујем противника. Морамо да будемо мирне главе, жеље су у срцу, али све то мора да се направи на терену", рекао је он.

Упитан коју екипу је желео за противника, Милинковић је рекао да је "навијачки страшно желео Динамо из Загреба и Апоел".

"Навијачки страшно сам желео Динамо из Загреба свим срцем, а одмах затим Апоел, из врло простог разлога. Жеља ми је била да и једнима и другима вратимо мило за драго, али биће неке друге прилике", рекао је Милинковић.

Открио је и да је његова кћерка, када је јутрос излазио из стана, погодила ко ће бити ривал црно-белима:

"Рекла ми је: 'Тата, биће БАТЕ Борисов'. И ето...".

Коментари / 0

Оставите коментар