Иронични Гроф: Ови одоше и због вас!

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић у свом стилу коментарисао последње догађаје у клубу и оставку већине чланова УО. "Нудио сам оставку, али не би било лепо да сад одем", каже он и додаје: "Ја ћу да гасим светло".

Фудбал 07.08.2015 | 22:20
Иронични Гроф: Ови одоше и због вас!

Црвена звезда је обезглављена оставкама већине чланова Управног одбора, али фудбалери и стручни штаб морају да се припремају и играју утакмице.

Миодраг Божовић, тренер који је дошао у клуб овог лета и од кога се много очекивало, конференције за медије користи пре свега за обрачун са делом медија. Таква је била и данашња, прва након серије одлазака руководећих људи клуба из Љутице Богдана.

"Због свега што се догодило, два узастопна ремија и одласка људи који су отишли, великим делом заслугом вас који сте то и желели, чека нас вероватно најтежа утакмица ове сезоне. Баш због вас који не желите добро Црвеној звезди и шкрабате свашта, јер ко нема аргументе тај не пише вец шкраба, ми ћемо учинити све да Звезда у недељу победи Вождовац", рекао је Божовић.

На примедбу новинара да оптужује медије за одлазак управе, а да навијачи скандирају: "Управа, напоље", Божовић узвраћа:

"Све је то било припремљено. Сто пута поновљена лаж постаје истина. Извињавам се новинарима који навијају за Звезду и коректно пишу".

Он тврди да се покушаји да се "Звезда систематски уништи од 1992. године, када је постала првак света".

"Многи би волели да се затвори овај стадион и да се 'угаси светло' у клубу, али то се неће десити. Осим што ће Столе економ да угаси светло после тренинга".

Колика је ваша одговорност у свему?

"Изгубили смо од Каирата који је реално бољи тим од нас. Ја знам да бисте ви волели да и ја одем, али то се неће десити. Ја ћу да угасим то светло... Играчи и ја смо свесни ситуације и знамо да само победама можемо да изађемо из ње. Зато нећемо дозволити да Звезда пропадне, она је највећи српски клуб, са највише навијача".

Пошто је имао примедбу да од када је дошао новинари не пишу позитивно о Звезди упитан је да каже шта се то позитивно догодило од када је он ту.

"Позитивно? Ништа, али када пишете о неком клубу морате да показете стрпљење, а ви то нисте".

На подсећање да је његово долазак доћекан прилићно позитивним текстовима одговорио је да се не сећа.

Божовић је потврдио и да је понудио оставку Управном одбору.

"После свега што се десило немам право да одем, не би то било лепо и културно у овом моменту, али сам спреман да то и учиним".

Како клуб функционише у овом моменту?

"Одлично! Никад боље... Економ је ту, Сале на капији...".

Али, управа је отишла, наставили су новинари.

"Само то. Чекамо сад да дође нова".

Коментари / 0

Оставите коментар