Финални мечеви Купа РС 19. и 26. августа

Двомеч финала Купа Републике Српске за сезону 2014/15. играће се 19, односно 26. августа. Први сусрет планиран је за 17 часова у Приједору, док је реванш у истом термину седам дана касније у Крупи на Врбасу.

Фудбал 07.08.2015 | 13:20
Финални мечеви Купа РС 19. и 26. августа

Финални мечеви Купа Републике Српске за сезону 2014/15. коначно ће бити одиграни 19, односно 26. августа, одредио је Комесар за такмичење Фудбалског савеза Републике Српске Родољуб Ољача.

Иако је нова сезона у Првој лиги Републике Српске на прагу (утакмице првог кола играју се овог викенда), због скандала око намјештања утакмица у финишу претходног првенства, одгођени су прошлосезонски мечеви финала Купа РС, који је требало да буду одиграни у јуну.

Домаћин у првом мечу биће фудбалери Рудар Приједора. Овај меч биће одигран на Градском стадиону 19. августа од 17 часова, док је реванш заказан седам дана касније, у истом термину, на стадиону у Крупи на Врбасу.

Прошле године пехар у најмасовнијем такмичењу Српске подигли су фудбалери бијељинског Радника, који су у полуфиналу елиминисани од Приједорчана, којима ће ово финале бити четврто у историји."Рудари" никада нису освојили трофеј, а прву прилику за то имаће и фудбалери Крупе.

Најтрофејнија екипа у Републици Српској у Купу Српске је бањалучки Борац са пет трофеја, Радник и Козара из Градишке три пута су се радовали, Славија из Источног Сарајева, требињски Леотар, Јединство из Брчког и угљевички Рудар по два пута, док један пехар у својим витринама имају Модрича Максима и Слога из Трна.

Коментари / 0

Оставите коментар