Ван Гал стрепи пред жреб Лиге шампиона!

"Црвени ђаволи" у петак ће сазнати кога морају да победе да би се после годину дана одсуства вратили у елитно такмичење.

Фудбал 07.08.2015 | 10:00
Ван Гал стрепи пред жреб Лиге шампиона!

Пажња српске фудбалске јавности пред жреб плеј-оф рунде квалификација за Лигу шампиона после дужег времена је окренута махом ка нашем представнику, Партизану, а мање ка великим европским клубовима, који као трећи или четврти у својим националним првенствима морају да добију један двомеч како би се нашли у групној фази, међу најбоља 32 тима на континенту.

Ове сезоне је "сито" у том делу квалификација веома густо, јер по именима само два од 10 клубова могу да се сврстају у групу аутсајдера.

Међу повлашћенима уочи жреба у Ниону (петак, 12.00) налазе се Манчестер јунајтед, Валенсија, Бајер Леверкузен, Шахтјор и Спортинг.

Те екипе формираће пет парова плеј-офа "укрштајући" се са московским ЦСКА, Лациом, Клуб Брижом, Монаком и Рапидом из Беча.

Клуб коме би најтеже пао евентуални неуспех у квалификацијама (18/19. и 25/26. августа) сигурно је Манчестер јунајтед. Троструки првак Европе подбацио је у првој сезони након одласка сер Алекса Фергусона и 2014/15 комплетно изостао са евросцене, не само из Лиге шампиона.

Минула сезона, под вођством Луја ван Гала, није била бриљантна, али је освајањем четвртог места у Енглеској створен предуслов за повратак "црвених ђавола" тамо где им је, објективно, место.

Ван Гал зна шта очекује његову екипу, која ће до прве утакмице у Европи одиграти два кола Премијер лиге (против Тотенхема кући и Астон Виле у гостима).

"Утакмице квалификација за Лигу шампиона увек носе пуно стреса. Можете да извучете противника који је увелико почео сезону, док је ми тек почињемо, тако да онда није нимало лако. Међутим, ми смо поставили свој циљ. Морамо то да урадимо за навијаче. Иако смо прошле сезоне били четврти у Премијер лиги, пружају нам подршку на какву нисам наилазио у својим претходним клубовима", рекао је холандски стручњак.

Јунајтеду не би одговарало да извуче ЦСКА, који је после 2:2 у Москви и 2:0 за Спарту у Прагу успео да преокрене на 2:3 и оде даље, као ни Монако, пролетос учесника четвртфинала Лиге шампиона, који је декласирао Јанг Бојс (7:1) и показао да је већ у форми.

Лацио има квалитет, али почиње првенство тек 23. августа, док су Бриж и Рапид "на папиру" предодређени за испадање, али су тријумфом над Панатинаикосом (2:1, 3:0), односно Ајаксом (2:2, 3:2), наговестили да ни на Олд Трафорд неће отпутовати са "белом заставом", ако дође до тог окршаја.

Сигурно је да нам следи добра порција узбуђења пре него што у септембру почне групна фаза, која неминовно носи са собом масу не претерано занимљивих утакмица.

Коментари / 0

Оставите коментар