Како рекосмо већ - Терза поднео неопозиву оставку!

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић поднео је неопозиву оставку на ту функцију.

Фудбал 06.08.2015 | 15:20
Како рекосмо већ - Терза поднео неопозиву оставку!

Тако су у једном дану Звезду напустила четворица, а у последња два дана укупно шесторица чланова управе.

Први је то учинио Бранислав Ђурђевић, потом Славиша Кокеза, а непосредно пре Терзића Љутице Богдана су напустили Ивица Тончев, Бранко Радујко и Предраг Ћулибрк.

"Одлазим тужан и поносан. Тужан, јер идем из клуба који волим, поносан јер сам дао допринос стабилизацији Звезде. Много сам свог новца позајмио Звезди и то постоји евидентирано, али нећу га тражити назад. Радио сам по 14 сати дневно, нисам се штедео", рекао је Терзић, који је уочи сезоне гарантовао титулу.

Он је истакао да је могао сам боље да ради, али подсетио да када је дошао у клуб дуг био преко 50 милиона евра.

"Тада смо око два милиона евра били у блокади, преко 250 меница и без европског такмичења. Били смо пред банкротом, што је закључак финансијског ревизора и да је Звезда клинички мртав. Нико није спомињао титулу, већ стабилизацију. Годину дана касније дуг је смањен на 40 милиона евра, рад клуба није онемогућен. Добијена је лиценца, играчи више не туже клуб и имамо обезбедјене приходе од компаније Гаспром. Имамо пет квалитетних играча од којих очекујемо приход и план је да до краја Нове године смањимо дуг до 35 милиона евра. Управа је имала одличне резултате на плану стабилизације", истакао је Терзић.

Ово је епилог великог притиска навијача због очајних резултата Звезде на старту нове сезоне, елиминације у првом колу квалификација за Лигу Европе, те освајања тек пет бодова у прва три кола Суперлиге.

"Представник навијача је на Скупштини рекао да је ова управа најбоља, шта се десило у протеклих 15 дана, не знам одговор на то пирање. Као ни на одлазак Џајића, након избацивања из Европе, а тадашњи потпредседник (Небојша Човић, прим. аут) је остао у клубу и сада га медији спомињу као новог председник", рекао је Терзић.

Звезда је прошлу сезону завршила иза Партизана, а уочи ове Терзић је гарантовао титулу.

"Свестан сам да је јавност разочарана после другог места, али морам да питам да ли је титула била реална. Ово је сезона где је освајање титуле приоритет, довели смо тренера Божовића, најбољег са ових простора. Довели смо четири квалитетна странца, а имали смо у плану још толико долазака. Свестан сам да смо одиграли лоше на старту Суперлиге и да смо елиминисани из Европе", додао је бивши директор клуба.

Терзић је додао да су навијачи инсистирали да тренер Божовић остане,упркос томе што је најавио да ће отићи заједно са њим.

"Навијачи траже одмах резултате, самим тим оставке и навели да екипа игра слабо. Божовић је нудио оставку, али навијачи његову нису желели. Шизофрен захтев, како су сами изјавили. Познавајући снагу навијача Управни одбор није хтео да се конфротира са њима и расписао је изборе. Навијачи се нису сложили и захтевали су одмах оставке. Стојим на услузи клубу да се не би блокирао његов рад и остаћу до избора новог руководства. Новој управи желим срећу у раду и пуно успеха", закључио је Терзић.

Терзић је рекао да ће, без обзира што је најавио да су стопирани трансфери, у четвртак чланови клуба постати Доналд и Плавшић, како би имали право наступа против Вождовца у наредном колу.

Терзић је у Звезду стигао прошлог јуна, након одласка Драгана Џајића и Миодрага Зечевића, и заузео позицију генералног секретара.

Раније набројани чланови УО који су такође напустили клуб, стигли су у Љутице Богдана крајем 2012. године, заједно са Небојшом Човићем.

Управни одбор Звезде је пре неколико дана одбио оставку Терзића и тренера Миодрага "Грофа" Божовића, који је најавио одлазак у случају новог сличног Терзићевог потеза.

Пре два дана УО је покренуо процедуру за ванредне изборе, који ће бити расписани 15. септембра.

Звезда у недељу гостује Вождовцу (17х), у четвртом колу Суперлиге Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар