Брод тоне - сви одлазе! И Тончев и Ћулибрк, а изгледа и Терза?!

Директор Телекома Србија Предраг Ћулибрк саопштио је да је поднео оставку на чланство у Управном одбору Фудбалског клуба Црвена звезда. Након њега и Ивица Тончев поднео оставку на место потпредседника ФК Црвена звезда! Одлази и Звездан Терзић!!! У 12.00 последње обраћање генералног директора Црвене звезде!

Фудбал 06.08.2015 | 11:00
Брод тоне - сви одлазе! И Тончев и Ћулибрк, а изгледа и Терза?!

Ћулибрк је трећи члан који је напустио Управни одбор Звезде после Славише Кокезе и Бранислав Ђурђевић.

"Поштовани Звездаши, како због новонасталих околности и притисака не постоје минимални услови за нормално функционисање органа клуба, подносим неопозиву оставку на своје чланство у Управном одбору ФК Црвена Звезда. Период проведен у Звезди памтићу пре свега по свим добрим људима, истинским звездашима и пријатељима клуба, које сам имао прилике да упознам“, саопштио је Ћулибрк.

Он је члан управе "Црвене звезде" од децембра 2012. године.

Последњих дана управа Звезде се нашла под великим притиском навијача због очајних резултата на почетку сезоне, УО је одбио оставке Звездана Терзића и тренера Миодрага Божовића.

Ивица Тончев је недуго након одласка Славише Кокезе са места потпредседника ФК Црвена звезда одлучио да повуче исти потез.

"Поштовани пријатељи Црвене звезде, с обзиром на актуелна дешавања и атмосферу која је створена око клуба, али и у самом ФК Црвена звезда, сматрам да је креиран притисак који онемогућава нормално функционисање клуба. Из тог разлога сам одучио да поднесем оставку на чланство у Управном одбору ФК Црвена звезда", написао је Тончев у писму јавности.

"На овај корак сам се одлучио јер не желим да учествујем у фарси која се ствара око нашег највећег и најтрофејнијег клуба! По свему судећи део спортске јавности сматра да актуелна Управа није добро водила клуб и због тога сам спреман да препустим своје место њиховим мудријим и способнијим кандидатима. Вероватно истим оним људима који нису били спремни да се ухвате у коштац са проблемима са којима смо се ми суочили крајем 2012. године.

Шампионска титула и смањење катастрофалног дуга за десет милиона евра, изгледа, нису били довољна препорука за наш даљи рад. Као и чињеница да смо и поред финансијских проблема успели да задржимо талентоване играче попут Рајковића, Грујића и Ристића, за које се на фудбалском тржишту може добити и десет милиона евра. Нисмо их продали, јер смо желели да створимо озбиљан тим за наредне сезоне, али изгледа да за такво нешто нема стрпљења.

Пораз од Каирата и нешто слабији старт првенства су оцењени као велики неуспеси данашње Црвене звезде. Нека буде тако, иако сумњам да би се на такав начин 'ломила копља' у неком Јувентусу, Ајаксу или Арсеналу после три првенствена кола. Стрпљење и уигравање су предуслови за велике спортске резултате. Верујем да ће их ускоро бити у Црвеној звезди јер за такво нешто постоји база коју смо стварали и створили у протеклом периоду.

Ми смо у Црвену звезду дошли са намером да створимо стабилан тим на дуже стазе радећи на дугогодишњем пројекту консолидовања клуба. Да смо хтели, као неки раније, могли смо се додатно задуживати и освојити трофеј на тај начин. Али, ми смо се понашали одговорно желећи и планирајући у будућности стабилну и јаку Црвену звезду", написао је Тончев.

Он је напоменуо да је у Звезду много уложио, а заузврат није тражио нити узео било шта.

"У Црвену звезду сам ушао са жељом да помогнем клубу за чију сам стабилизацију често давао и сопствени новац, а не само енергију и труд у вођењу клуба. Заузврат, нисам тражио ништа нити сам добио а камоли узео нешто на рачун Црвене звезде. Све то се може видети и проверити. Ко зна о чему говорим, њему је све јасно. Мени је савест чиста. Доносио сам одлуке и повлачио потезе искључиво у интересу ФК Црвена звезда радећи свој посао најбоље што сам знао и умео".

"С обзиром да се изгледа нестрпљиво ишчекују мудрији и способнији, не желим да им даље заузимам време и простор и зато им препуштам место у клубу који ћу и даље волети и за који ћу и даље навијати великим жаром, увек спреман да му помогнем. Будућој Управи желим пуно среће и успеха у раду!", стоји у писму Ивице Тончева.

Ивица Тончев је са Славишом Кокезом и Небојшом Човићем дошао у Црвену звезду, предвођену Драганом Џајићем, крајем 2012. године, а касније им се у вођењу клубом прикључио и Звездан Терзић.

Џајић се у међувремену повукао, а Кокеза је то учинио дан пре Тончева.

Након Терзића, Кокезе, Ђурђевића, Радујка и Тончева очекује се да и остали чланови УО у најскоријем временском року напусте и преостали функционери

Наставља се осипање Управног одбора Црвене звезде. Након одлазака Славише Кокезе, Бранислава Ђурђевића, Бранка Радујка и Ивице Тончева, од стадиона Рајко Митић данас ће се опростити и Звездан Терзић. Генерални директор српског вицешампиона заказао је опроштајно обраћање на нашем највећем стадиону, где ће јавности образложити разлоге своје одлуке.

Црвена звезда ће ново руководство добити након избора 15. септембра, а који су расписани под притиском навијача, који су на недавној утакмици са Радничким из Ниша изнели став да актуелно руководство треба да напусти функције у клубу.

Након Терзића, Кокезе, Ђурђевића, Радујка и Тончева очекује се да и остали чланови УО у најскоријем временском року напусте и преостали функционери.

Коментари / 0

Оставите коментар