Боби: Хтио сам да играм за Србију! Није до мене!

Центар српске репрезентације Бобан Марјановић вратио се у Србију и причао је по доласку у Београд о прегледима у САД и разлозима због којих му је забрањено да брани боје националног тима на предстојећем Евробаскету.

Кошарка 06.08.2015 | 11:40
Боби: Хтио сам да играм за Србију! Није до мене!

- Јако ми је жао због свега што се десило, имао сам велику жељу и мотив да играм за репрезентацију. Са нестрпљењем сам чекао почетак припрема државног тима и рад са селектором Ђорђевићем, али више ништа није у мојим рукама. Од првог дана припрема владала је сјајна атмосфера у екипи, то је група фантастичних момака за коју сам уверен да ће успети да оствари жељени циљ и пласира се на Олимпијске игре - каже Марјановић за "Блиц".

Он је обавио детаљне прегледе у Сан Антонију и констатовано је да заиста нема било каквог прелома.

- Међутим, како су ми рекли, има отока, што их брине и зато су ми рекли да морам да мирујем. Добио сам вежбе које ћу морати да радим, као и терапију које ћу стриктно морати да се придржавам. Носићу чизму наредне две седмице, а препоручили су ми и пливање - објашњава Боби.

Минимална нада, да би 222 центиметара високи центар могао да се нађе међу путницима на Еуробаскет, и даље тиња.

- Та одлука не зависи од мене, све то је сада на релацији Сан Антонио - КСС - додаје Марјановић.

Много се прашине подигло због изјаве Велибора Радовића, помоћног тренера Црвене звезде, да је финале са Партизаном играо са сломљеним стопалом, а јавиле су се и сумње да је заказала лекарска служба.

- Наравно да нисам ни на кога љут. Сигуран сам да нико није имао лошу намеру, нити је желео да ми на било који начин науди. Увек сам се у животу трудио да будем позитиван па тако ћу и сада позитивно гледати само напред. Све ово што се догодило биће ми још већи мотив да се квалитетним радом, понашањем и партијама наметнем селектору како бих и наредног лета конкурисао за дрес са државим грбом, искрено се надам и за пут у Рио на Олимпијске игре - не губи наду нови центар Сан Антонија.

Марјановић каже да је феноменално дочекан од стране свих људи из славног НБА клуба.

- Пожелели су ми добродошлицу и морам да нагласим да је организација клуба на перфектном нивоу. Град ми се јако допао, људи су врло срдачни. Посебно сам био фасциниран двораном, а нарочито кад сам ушао у свлачионицу и видео место с мојим именом и презименом. Све то ми је деловало помало невероватно - истиче Боби за крај разговора.

КСС не одустаје од Бобија

Драган Ђилас, председник Кошаркашког савеза Србије, обратио се Спарсима поводом "афере Марјановић".

- Уважавамо ваше лекаре који су прегледали Бобана. Ипак, лекари који годинама прате Бобана и његово здравствено стање сматрају да је стање његових стопала идентично ономе од пре три, две или једне године. Марјановић може без страха да игра за Србију. Не оспоравамо право Сан Антонија да на основу уговора НБА и ФИБА не дозволи наступ Бобана за наш национални тим, али апелујемо да се још једном размотре сви аргументи под којима би играо на ЕП.

Коментари / 0

Оставите коментар