Дервента: Политички тероризам СНСД-а!

Комунални полицајац је, по налогу својих претпостављених, у недељу 10.05.2015. године дошао у улицу Марије Бурсаћ у Дервенти да провјери ко врши прекоп у тој улици и да провјери да ли за то посједује потребно одобрење.

Република Српска 06.08.2015 | 16:01
Дервента: Политички тероризам СНСД-а!

Иако је радио и у суботу 09.05.2015. године, комуналном полицајцу није било тешко да и у недељу узме свој приватни аутомобил и изврши добијени задатак.

Ништа није тешко, нити је то први пут - такав је посао...

Међутим, тешко је, и претешко и незамисливо да у 21. вијеку доживи да га неко, зато што ради свој посао (радним и нерадним данима, дању и ноћу), ухвати за врат и запријети да ће га заклати, те да му запријети да би могао завршити као покојни инспектор Вукелић из Бањалуке, само зато што је радио посао за који га народ плаћа.

Дакле, комунални полицајац је (по дојави Начелника комуналне полиције: да неко врши прекоп у улици Марије Бурсаћ) дошао на лице мјеста, гдје је затекао неколико радника „БС-Инжињеринга“,д.о.о. из Дервенте, који су бетонирали канале поред коловоза поменуте улице у које су претходно (у дан празника РС - 9. Мај) положили каблове за предузеће Телекомуникације, а.д. из Бањалуке, а да за то нису посједовали никакво одобрење од стране надлежног општинског органа.

Комунални полицајац је, након телефонске консултације са начелником Одјељења инспекције и комуналне полиције, сјео у свој приватни аутомобил и почео писати записник, када су радници позвали власника и директора „БС-Инжињеринга“, д.о.о. - извођача радова, Славишу Ђураша (иначе члана СНСД-а) из Дервенте, и исти је, по доласку док је комунални полицајац у сагнутом положају писао записник, истог ухватио руком око врата, јако стегнуо и, са пријетећом гримасом на лицу, му изрекао пријетњу да ће га заклати и да би могао да заврши као покојни инспектор Вукелић из Бањалуке.

Комунални полицајац, шокиран, ничим изазваном реакцијом нападача остао је у „загрљају“ неколико минута, при чему није могао (а ни смио) да позове полицију, јер није знао какво би даље понашање нападача у томе случају било, а тиме и слобода комуналног полицајца би вјероватно била неизвјесна. 

Исти субјекат је, од стране овог комуналног полицајца контролисан још два пута и власник фирме је сваки пута рекао да му поменути комунални полицајац не дозвољава да ради, а нити једанпут није имао потребно одобрење за прекоп јавне површине, а сваки пут се позивао на усмену сагласност начелника општине, која никада није демантована, а зато исти субјекат није ни кажњаван.

Комунални полицајац је након напада, телефонским порукама обавијестио начелника инспекције и комуналне полиције, начелника комуналне полиције, начелника Одјељења за стамбено-комуналне послове и своју породицу.

Сутрадан је о томе, на редовном састанку који се у Одјељењу инспекције и комуналне полиције одржава понедељком, комунални полицајац поднио детаљан извјештај начелнику инспекције и комуналне полиције, а потом отишао у полицијску станицу и случај пријавио полицији, а потом у два наврата био код доктора због болова у врату и тешког психичког стања, због чега је био 7 дана на боловању.

Оно што је најжалосније у овој причи јесте да је реакција власти и полицијских органа остала веома хладна, да ли зато што комунални полицајац, иако има скоро 39 година радног стажа, није схватио кога смије, а кога не смије контролисати, или што још увијек до њега није стигао списак субјеката надзора који су изузети из закона и других прописа?!

Начелник општине није потписао Пријаву повреде на раду, иако је свима (осим начелнику) јасно да је повреда настала на радном мјесту, па је комунални полицајац, не само што је физичк нападнут обављајући послове и радне задатке у нерадне дане, већ му је и плата умањена по два основа: зато што начелник општине није признао да се повреда десила на раду и зато што је комунални полицајац био на боловању, па тиме није ни радио, па му је накнада и за топли оброк умањена за нерадне дане - као да је комунални полицајац желио да не ради. 

Не потписјући Пријаву повреде на раду наченик општине се директно ставио на страну нападача, чиме је послао поруку свим инспекторима да приликом вршења надзора воде рачуна да ли је контролисани субјекат члан СНСД-а или неке друге странке. То је, нажалост, веома битно!!!

Начелник општине је истом комуналном полицајцу за вријеме поплаве и када је комунални полицајац своју мајку, у веома тешком здравственом стању, смијештао у Дом за старе особе, умањио плату за 10%, а и данас када је истом комуналном полицајцу мајка умрла, такође умањио плате за 10%, јер није потписао Пријаву повреде на раду, а умјесто да му је како то Грански колективни уговор налаже, исплатио новчану помоћ за намирење бар дијела трошкова сахране.

Иако је комунални полицајац од свога претпостављеног (начелника инспекције и комуналне полиције) писмено затражио да поднесе кривичну пријаву против нападача на службено лице, исти је, по налогу начелника општине, поднио захтјев полицији због ометања службеног лица на радном мјесту, што би се могло третирти као ремећење јавног реда и мира по Закону о јавном реду и миру.

Како се ништа не дешава по овом питању, иако су истекли сви законом предивиђени рокови за предузимање законом предвиђених активности од стране тужиоца Републике Српске, одлучио сам да се обратим најобјективниој РТВ кући у Републици Српској која ће, вјерујем, објавити ову вијест.

Знам да је мој улог велики и да би вјероватно због ове вијести могао остати и без посла и без главе, као Вукелић али, без обзира на све, спреман сам да „платим“ ту цијену како би истина изашла на видјело....

Симо Бећаревић
Комунални полицајац општине Дервента

Коментари / 32

Оставите коментар
Name

Зеро

06.08.2015 06:27

Индијанска држава,сијуxи,апачи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

06.08.2015 06:31

То Дервенто! Каубоји и индијанци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРПСКАДЕРВЕНТА

06.08.2015 06:32

Мислим стварно , у Дервенти се ради и гради овакви глупи појединци и коментари хоце да ремете стварно стање . Јако залосно умјесто да сви погну главу јер се у Дервенти бас ради има појединих опозиционих инспектора који су спремни и недељом да иду на терен како би спрјецили насег нацелника да гради Дервенту . Срамота нека оде у Прњавор или Добој тамо се ниста није радило двадесет година !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Српскендер

06.08.2015 12:42

Дали је годподине уважени дервентски начелнук наредио или пак дозволио градњу старе аутобиосне станице у Дервенти, која нема никакву дозволу за градњу и доградњу, тамно се већ десетак година увијек нешто преправља дограђује и исправља, наравно без икаквих дозвола.

Name

Серафим

06.08.2015 06:49

Геноцид фасиста и америке се тајно спроводи против срба непрестално али на један невидљив нацин, дозвољава се да одредјена група људи на власти ради сваста!!!како би народ упао у сто дубљу економску беду и депресију, судови доносе неправедне пресуде или не доносе никакве, судије и плолиција је под контролом политике-тајкуна а са друге стране се полиција понаса као каубоји! искацу иза медја да пљацкају- узимају мито од градјана у прекрсају, брза возња пијан софер неисправно ауто, документи невазеци итд.итд. Све то доприноси да се један народ или дрзава коруптира и детабилизује и тако народ нестаје полако са лица земље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирослав

06.08.2015 10:44

Цуј мрзе нас хоце да нас униште.Е мој јадо јадни заболе Америку К...за тебе србе и остале индијанце.Могу да нас збришу кад хоће и како хоће, гледају те како пишаш кад идеш у пољски wц.Па кад не ваља за Србе зашто сви бјеже на запад ретарду заостали.

Name

Предо

06.08.2015 06:52

Јавашлук и безобразлук.Иста фирма БС-Инжињеринг је недјељом вршила прекопавање и исијецање оштећених дијелова пута,једини дан кад нормални људи могу да одморе.Најжалосније је што те рупе нису закрпљене ни након 10 дана.Звао сам и полицију и комуналну полицију. Полиција је рекла да нису надлежни а комунални полицајац вјероватно (читајући овај теxт) није смио изаћи на лице мјеста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша Илић

06.08.2015 07:05

СНСД врши тероризам у свакој општини, ако нису на власти у општини, то раде преко републичке власти. Очигледан примјер је Теслић, гдје рођени Теслићани, Жељка Цвијановић и Драган Богданић, шиканирају Теслић и Теслићане, зарад својих личних интереса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго

06.08.2015 09:36

Како се тако све политизује на брзака.Тај дотицни хулиган Слависа би то исто урадио да је цлан било које странке.А сигурно га сљеди казнена пријава и искљуцење из СНДС-а,јер се тако несто не мозе толерисати.

Name

вријеме курве, фукаре и будале

06.08.2015 07:12

Риба смрди од главе то јест од Милорада Додика. На таквој организацији државе и понашању, исти заснива своју власт. Подржавају га криминализоване подрепне муве које у том налазе своју корист. Само све добро ишамарати након смјене власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миxо

06.08.2015 07:26

Ја сматрам да инспекција у оваквим и слицним слуцајевима претјерује. Нека направи записник и провјери Пројектну документацију а нек се настави радити а ако је утврдио да прекрсен закон нека онда преда на СУД који це их казнити. Цесто инспекција глуми Серифе и наноси вецу стету него сто це наплате казне. И само код нас Инспекција одмах казњава , радим у Њемацкој и ако није неки прекрсај гдје угрозавате здравље других напису опомену и дају вам рок од 7 или 15 дана да га одклоните. Затварање или обустављање радова готово никад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симе

06.08.2015 07:27

Е па сакупите се па тог истог силедзију за врат и јавно извргнути руглу и све оне који га стите!!!!1 Па и радикалније ако треба .... силом се на силу одговара, јер ови само то знају и боје се исте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Догорјело

06.08.2015 07:40

Да се не заборави: "Знам да је мој улог велики и да би вјероватно због ове вијести могао остати и без посла и без главе, као Вукелић али, без обзира на све, спреман сам да „платим“ ту цијену како би истина изашла на видјело...." Овдје је давно догорјело. Милан Вукелић, Жељко Вулић, Симо Бећаревић нам држе огромне знакове на којима пише "СТОП" и стављају главу на пањ за све нас. Али, на жалости, међу нама има и даље оних који нису добили ништа или скоро ништа од криминалне хоботнице, али је и даље здушно подржавају. А док је ове подршке, пљачка ће се наставити, уништавање ће се наставити, ућуткавање ће се наставити. Док не нестанемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕРВЕНТА

06.08.2015 08:03

СНСД У СРЦУ ЗИВИО ДОДИК

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пјевач

06.08.2015 08:15

Свака част Симо.Послије референдума ће нам бити још боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

06.08.2015 10:19

У овој земљи се једино добро зивјело кад је сјахао Радован,а Миле није успио да узјасе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

06.08.2015 12:51

Управо тако!

Name

градска раја

06.08.2015 11:17

Дервента је цудо из буџета опстине се прави сваста. Није битно да ли је приоритетно или не,само је битно да се узме пинка од изводјаца радова. Прије него сто су досли на власт,били су сверцери,конобари,просвјетни радници и у кафе бару Вагабунд су редовно су пили кафу,и имали дуг око 2.000 км мјесецно.сада су увазени директори и посланици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пајо

06.08.2015 11:35

Забраните радове свим оним који не постују закон.Јер на вакав нацин се не гради будуцност насе дјеце.Власт несмије да спава.ПРОБУДИТЕСЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гацко

06.08.2015 11:56

Ко вас сиса сто сте дозволили да вас црвени терорису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

краљ

06.08.2015 19:22

Ово је страшно што се дешава. Карактеристика свих чланова СНСД је бахатост, лични интерси изнад свега. Закон за њих не важи. Они силом постижу све. Јадан инспектор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

07.08.2015 06:24

Ја бих прије рекао, Карактеристика чланова СВИХ политичких странака је бахатост и лични интерси изнад свега.

Name

Мисо новиц

07.08.2015 00:25

Свака цаст симо неко мора да поцне добар поцетак видецемо реакције .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси пољопривредник

07.08.2015 07:44

Срамота србског народа јесте сто се само ријетки појединци боре за боље сутра. Сви остали се сладе тудјом муком! Веома залосно!!! Поздрав и подрска Сими!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дервента

07.08.2015 20:41

Подрска инспектору

ОДГОВОРИТЕ
Name

но1

07.08.2015 20:56

Није ти била нузда да се трпас сад испаде јос и ти јадан кад си сконто да те нико не подрзава мислис даце се неко сазалит е мој Симо покрисе по узима забисе у мисију рупу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

07.08.2015 22:56

Де процитај ста си написао.

Name

Марко

08.08.2015 11:36

Од доласка СНСД-а на власт,(вец треци мандат) у ДЕРВЕНТИ се урадило доста, веци дио из кредита, сто се мозе приписати опстинским властима као позитивн помак, ако је уопсте добро задузивати се, добар дио тога је од приватних инвестиција и то је ок.У цему је највеци проблем!! Упоредите молим вас имовинске карте и позицје садасњих властодрзаца(нацелника, одборника итд) од 2000 г и данас 2015 г. Тадасњи пијацари, сверцери,пролетери,дезертери, конобари,друствени талог, једном ријецју клосри. Постадосе директори, сефови, просвјетни раднци, менадзери,инвеститори, заврсисе факултете,(мега сега,прометеје,јањос и сл..) те уз њих и фирме попут БС инз..и друге подобне направисе вртоглав скок, има ту посла за озбиљну истрагу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марцус

10.08.2015 06:33

@СРПСКАДЕР није добро процитао текст инспектора па није видио да му је његов нацелник наредио да изадје на терен и он га послусао, сто би требало бити похвално. @миxо, ти у Њемацкој вјероватно цистис септицке јаме или кпас канале (сто није срамота)па незнас да се у тој земљи неби смјеро ни помислити несто радити без одобрења. Такодје морас знати да је додикова власт донијела закон по коме се радови без одобрења забрањују, једино ако мислис да се они не односе на СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС

11.08.2015 17:47

Зашто, Симо, ниси остао у Унису и покушао да преживиш у привреди, већ оде у инспекторе? Жалиш се сада, а начелник ти ухљебио и супругу и једног сина, а и за другог га вучеш за рукав. Стиди се што се поредиш са Вукелићем, он није био послужник СНСД-а као ти. Из ових стопа иди и извини се начелнику, бруко. Што би дервентски начелник рекао, зашто сереш у часу из које једеш?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈАДНИ МИ

15.08.2015 09:35

Како нисте коментарисали тему, то треба схватити да прихватате насиље и безакоње, господине!!! Даље, ако некоме помогнете, немојте га зато уцјењивати и сматрати ДУЖНИКОМ , јер је то онда ЗАЈАМ са великим каматама, а не ПОМОЋ. То би била брука, господине!!! Даље, ваљда је сваког нацелника обавеза да води кадровску политку на нивоу општине и да запошљава кадрове, а сваки иоле нацелник ће запослити прво оне најструцније, а такви кадрови се ухљебљују знањем, господине!!! Даље, народна мудрост казе: ако не знате нешто паметно казати, ћутите, јер тада ће неко помислити да нешто и знате, али када проговорите глупост, онда Вас такве и запамте. И ако не можете некоме помоћи, заобиђите га и немојте му стајати на муке, господине!!! Даље, ако стварно јесте из СДС-а, онда се из Вашег текста види да се ради о будућем „прелетачу“ из СДС у СНСД, господине!!! Даље, задња реценица много говори и о Вама и о нацелнику-ако су то његове ријечи!?. То сте Ви казали, ја то не тврдим,господине!!! На крају, наша је жалост сто нам сви инспектори нису овакви, а Ви се за такве не борите, , а хтјели сте постати нацелник, господине!!!

Name

микица

09.03.2016 22:00

Дјураси су неотесане сељацине, које су се доцепале пара и власти. А зене су им кобајаги неке даме и глуме ниво. О инспектору имам ријеци хвале, цовјек је фер и коректан.

ОДГОВОРИТЕ