Анализа: Ко каже да је лекарски формалност?!

Играчи падају редом, шта то раде играчима у Шалкеу - Сантана упуцан на одмору?! Лирој Фер већ други пут остаје без ангажмана због колена. Сиднија Сема муче бубрези, Боатенг ескивирао прегледе због тетоваже, иако су разлози изгледа сасвим другачије природе.

Фудбал 08.08.2015 | 17:40
Анализа: Ко каже да је лекарски формалност?!

Клубови су се сагласили око обештећења, играч је пристао на услове и остало је само да се прођу рутински лекарски прегледи и да се сарадња озваничи. Ипак није све баш тако просто како се може учинити на први поглед, а овај актуелни прелазни рок најбољи је доказ, пошто нам из Европе једна за другом стижу информације о пропалим пословима баш због здравствених проблема.

Најсвежији је рецимо трансфер Лероја Фера, чија је селидба из Квинс Парк Ренџерса у Сандерленд отказана због проблематичног колена које га је још раније спречило да се пресели у Евертон. Јоргоса Самараса муче леђа, па је Сампдорија одложила потписивање уговора док не стигну резултати додатних прегледа.

У Португалији је спласнула еуфорија због доласка Кевин-Принца Боатенга у Спортинг, али су у овом случају информације крајње опречне. Све је било договорено, Боатенг је прихватио значајно скраћење плате од оне коју је примао у Шалкеу, кренуо на потписивање двогодишњег уговора, али се посао изјаловио. Прво се писало да су баш лекарски прегледи у питању, потом се појавила прича да их је репрезентативац Гане ескивирао јер није желео да му се фотографише тетоважа на десној руци (?!), а последња – она званична - говори да је у ствари проблем настао због права на коришћење Боатенговог лика у маркетиншке сврхе.

Боатенг међутим није једини Шалкеов играч лабавог здравља. Сидни Сем је имао договорен трансфер у Келн, али је пао на прегледима због проблема са бубрезима, па и крви у урину. Шалке се прилично наљутио на Ајнтрахт што су се резултати уопште појавили у јавности. Клуб из Франкфурта се бранио да није одговоран за то. Наравно, Шалкеу је засметала чињеница да ће са том позадином много теже продати играча којег не жели у тиму. Сада се спекулише да је управо то разлог што се наводно крије зашто је Боатенг испао из комбинације.

Исти случај и са Фелипеом Сантаном с тим да је његов пример сигурно најбизарнији од свих. Бразилац је имао договор са Келном, али се од посла одустало због, према званичном саопштењу, покиданих мишића у листи. Таблоид Билд је пак објавио фотографију Сантаниног ручног зглоба и шаке у завоју и навео да је у питању рана од метка коју је зарадио на одмору?! Спортски директор Шалкеа Хорст Хелт касније је потврдио да је Сантани смрскан прст, али да је разлог – повреда приликом дизања тегова.

Коментари / 0

Оставите коментар