Кокеза поднео оставку у Звезди!!!

Славиша Кокеза поднео је оставку на чланство у Управном одбору Црвене звезде!

Фудбал 05.08.2015 | 16:00
Кокеза поднео оставку у Звезди!!!

Кокеза, који је пре неколико недеља постао потпредседник Фудбалског савеза Србије задужен за Суперлигу Србије.

Последњих дана управа Звезде се нашла под великим притиском навијача због очајних резултата на почетку сезоне, УО је одбио оставке Звездана Терзића и тренера Миодрага Божовића, али је Кокеза одлучио да се повуче јер "зна да нечији туђи интереси стоје изнад свега".

"Део северне трибине не поштује они који дају, већ оне који од Звезде узимају", истиче између осталог Кокеза.

Саопштење Славише Кокезе јавности преносимо у целости:

"Поштовани пријатељи,

желим да обавестим целокупну спортску јавност да од данас не учествујем у раду и подносим оставку на чланство у Управном одбору Фудбалског клуба Црвена звезда.

За мене је ово тежак тренутак, јер, за разлику од многих, у нашу Звезду ушао сам како бих помогао, а не како бих било шта лично добио и стекао.

Дужан сам и да положим рачуне јавности за свој рад. У Црвену звезду сам донео и приложио, опет лично, не безначајна финансијска средства, а на рачун Црвене звезде нисам ни кафу попио, а камоли примио плату, телефон, или било шта слично.

Зашто подносим оставку? Зато што други траже? Зато што север, или његов део то хоће? Или, зато што је то добро организовано са неким другим члановима Управног одбора, како би се дочепали фотеља, или, да будем прецизан, јер тако мисле да могу додатно да зарађују на грбачи Звезде?

Подносим оставку, јер волим Звезду, у њој сам био искључиво из љубави, а знам да искрени звездаши ту нашу страст и те како разумеју. Живео сам за Звезду, а не од Звезде, али ми је јасно да део северне трибине не поштује оне који Звезди дају, већ само оне који од Звезде узимају, и за себе и за своје пријатеље, и чланове породица.

Из различитх секција Црвене звезде, уосталом, у претходне две године, избачени су, или перфидно склоњени, они који су Звезди давали, а хваљени и подржавани само они који су од ње отимали. По том принципу, њихово и било чије поштовање није ми потребно.

Узгред, у ове две године катастрофалан дуг Црвене звезде није увећан, напротив. Тренеру Божовићу на располагању су сви играчи које је желео да купимо и нисам схватио у чему је кривица управе. И, баш зато, што нисам схватио, и баш зато што знам да нечији туђи интереси стоје изнад свега, подносим оставку и уздигнуте главе одлазим из Црвене звезде, у нади да мој клуб неће прихватити уличарске методе разрачунавања са онима који клуб воле и да ће Црвена звезда у будућности бити јача и снажнија него што је данас. Лично, бићу увек уз Црвену звезду и то нико и никада неће моћи да ми забрани.

П.С. Позивам све оне који су тражили наше оставке, да ми сутра, по нашем одласку из Звезде покажу и један папир који би показао да сам узео динар од клуба, а у управљању вам желим много среће и надам се да ћете пронаћи оне који ће нешто да дају за Звезду, а не само да се праве паметни, узимају, или управљају туђим новцем".

Коментари / 0

Оставите коментар