У Црној Гори изгорио аутобус из Србије

“Ластин” аутобус на линији Будва - Београд у потпуности је синоћ изгорео код Колашина. Нико од путника, на срећу, није страдао, али су неки од њих остали без птрљага и докумената које је пламен прогутао.

Србија 05.08.2015 | 10:44
У Црној Гори изгорио аутобус из Србије

Аутобус је изгорео око 22 сата, непосредно пошто је изашао из једног од тунела.

- Седео сам напред и приметио сам да се упалила нека лампица на контролној табли. Возач је зауставио аутобус поред пута и изашао да погледа шта се дешава. Само 20-ак секунди касније утрчао је на задња врата и повикао људима да напусте аутобус јер се запалио мотор - прича за “Блиц” Стефан Миливојевић, један од путника.

Стефан је успео да извуче све своје ствари, али његв друг Марко Томић (20) није био те среће. У аутобусу су му изгорела сва лична документа, мобилни телефон...
Он је седео у задњој половини аутобуса када су га изненадили људи који су потрчали ка предњим вратима вичући другим путницима и гурајући их да напусте аутобус који је захватила ватра.

- У паници сам заборавио да понесем ствари и све су изгореле - прича Марко.

Аутобус био у пламену за мање од минута

Аутобус је, према његовим речима, за мање од минута био цео у пламену. Возачи су покушали да угасе пожар, али су, према речима младића, били немоћни. Они додају да се ниједно возило које је пролазило док је аутобус горео није зауставило како би помогли у гашењу пожара.


Ласта: Аутобус прошао техничку контролу, узроци се испитују

Саобраћајно предузеће “Ласта” саопштило је да се узроци несреће још испитују, као и да је аутобус пре поласка из Будве прошао редовну техничку контролу.

- Туристички аутобус, који је превозио путнике на релацији Будва – Београд, запалио се синоћ око 21:30 часова, у месту Црквине код Кањона Мораче. Нема повређених путника, као ни штете на пртљагу, а том приликом на аутобусу је констатована тотална штета. Аутобус који је из Будве кренуо у 18:00 часова, претходно је прошао редовну контролу техничке исправности. Узроци несреће биће познати по завршетку званичне истраге - саопштила је "Ласта".

Возачи су успели, међутим, да из бункера аутобуса-буктиње извуку део пртљага путника.

Иако су одмах позвали ватрогасце и полицију, они су на лице места стигли тек 20-ак минута пошто је аутобус у потпуности изгорео.

Путници су, потом распоређивани по аутобусима који су ишли ка Београду, по пет-шест, у зависности од тога колико је било слободних места.

У “Ласти” су нам потврдили да је аутобус изгорео, али више информација у вези са тиме шта је узрок пожара нису могли да нам дају.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар