СП: Српски ''Делфини'' јачи од Амера за 1/2-финале!

Овим момцима нема равних! Ватерполисти Србије доминантно су се пласирали у полуфинале Светског првенства у Казању пошто су елиминисали Сједињене Америчке Државе са 12:7 (4:2, 3:3, 2:1, 3:1). "Делфини" ће се за улазак у финале борити против селекције Италије.

Остали спортови 04.08.2015 | 21:52
СП: Српски ''Делфини'' јачи од Амера за 1/2-финале!

Наши ватерполисти толико доминантно изгледају, да чак и у четвртфиналу без много муке контролишу игру и сусрет. Американци су кренули силовито, са два гола и чинило се да ће бити доста проблема, али "делфини" су већ до краја прве деонице повезали серију од 4:0 и отишли на "+2".

Пала је селекција САД у наставку меча, није успевала ни да поравна против српске репрезентације која само другу четвртину није решила у своју корист, а најбољи у редовима нашег колектива био је сјајни Душко Пјетловић који је из четири покушаја постигао четири гола. Уз центра, Душан Мандић је два пута био стрелац.

Било је незгодно, али Делфини су успели! Србија је у полуфиналу светског првенства после победе над Сједињеним америчким државама од 12:7 (4:2, 3:3, 3:3, 4:1). У борби за финале наши момци ће се састати са Италијом која је била боља од актуелног шампиона Мађарске са 8:7.

Веома ефикасан меч виђен је у Казању. Тим Дејана Удовичића је много боље отворио дуел и повео са 2:0 добрим индивидуалним акцијама. Међутим, Делфини су онда решили да заиграју своју игру и са доста "мангупских" потеза преузели су контролу и повели са 4:2. Судије су констатно свирале нашим играчима искључења, а то је држало Амере у животу. На полувреме се отишло са вођством екипе Дејана Савића од 7:5.

Американци су правили много проблема шутем из даљине, а Гојко Пијетловић није успео да се избори са тим пројектилима па је у трећој четвртини на гол стао Бранислав Митровић и донео позитивну промену. У другом полувремену мало је опао ритам игре. Живко Гоцић постигао је можда и одлучујући гол за 9:6 пред крај треће четвртине. До краја, Делфини су рутински привели посао крају, а Мандић је сјајном контром и голом ставио тачку на целу причу.

Код нас најефикаснији је био Душко Пијетловић који је из четири шута постигао четири гола. Занимљиво, ово је чак 26. узастопна победа српске репрезентације.

Наши репрезентативци у борби за финале састају се са Италијом, док се у другом полуфиналу састају Грчка и Хрватска. Полуфинални мечеви Светског првенства на програму су у четвртак.

Коментари / 0

Оставите коментар