Порука из Дортмунда: Пусти интернет, гледај фудбал!

У току мечева на СИгнал Идуна Парку биће смањена брзина интернета!

Фудбал 09.08.2015 | 22:40
Порука из Дортмунда: Пусти интернет, гледај фудбал!

Челници Борусије из Дортмунда дошли су на идеју да смањењем брзине протока интернета на свом стадиону усмере пажњу навијача искључиво на дешавања на терену.

Иако Милионери имају једне од највернијин навијача на планети, постоји и група жуто-црних која негодује што за време утакмица Дортмунда неће моћи да користи интернет, већ само на полувремену, за када је предвиђено да се брзина интернета на Вестфалену врати у нормалу.

На овакав потез се управа Борусије Дортмунд одлучила искључиво ради очувања навијачке атмосфере за време трајања утакмица, на коју би коришћење интернета, односно друштвених мрежа, могло да има само негативне последице.

„Бличер рипорт“ је у децембру прошле године на прво место по атмосфери на стадијумима ставио Сигнал Идуна Парк, посебно обраћајући пажњу на Жути зид са више од 25.000 заљубљеника у Дортмунд који бодре свој клуб свих 90 минута меча.

Форумаши су ипак на страни челника клуба који су се одлучили на овај донекле храбар потез, јер је Борусија Дортмунд први клуб који ће за време утакмице ускратити интернет навијачима. Навијачи Милионера који су подржали овај гест на друштвеним мрежама су јасни – трибина још увек служи за гледање утакмице и пружање подршке свом клубу.

За мечеве седмопласираног тима у сезони 2014/15 купљено је чак 55.000 сезонских улазница, што значи да се само трећина карата за Вестфален могла купити пре меча.

Коментари / 0

Оставите коментар