ЛШ - Партизан: Свим силама на Стеауу!

Абубакар Оумару спреман за реванш меч 3. кола квалификација за Лигу шампиона. За Божинова ће се дефинитивно знати вечерас. "Очекујте офанзивни Партизан", каже Милинковић.

Фудбал 04.08.2015 | 23:00
ЛШ - Партизан: Свим силама на Стеауу!

Одмарао је тренер црно-белих Зоран Милинковић готово цео тим и свесно је жртвовао првенствени дуел у Новом Пазару. Није планирао да ће изгубити све бодове. Коцкање му се није исплатило. Ипак, оно што у среду увече очекује њега и његову екипу - борба за последњу степеницу за групну фазу ЛШ и уједно 5,4 милиона евра.

Лепа цифра!

Партизан има одличан резултат - 1:1. Али, и резултат који не дозвољава опуштање, ни секунд непажње, деконцетрације...

Зато је у Хумској све подређено сутрашњем мечу - играчи су спремни, одморни... И навијачи су спремни да буду ветар у леђа црно-белима.

Тренер Партизана Зоран Милинковић поручује: "Очекујте офанзивни Партизан! Хоћемо победу!".

Дакле, неће се чувати оних 1:1, али се неће ни срљати. Врло је вероватно да ће Милинковић извести готово идентичан састав као у Букурешту, наравно ако Бугарин Божинов буде потпуно спреман. Ако не буде спреман, можда ће Милинковић "стиснути" везни ред, додатно га ојачати.

"Стручни штаб и играче ништа не може више да радује од пуних трибина. Свесни смо нашег задатка, снаге противника и заиста се трудимо да се максимално добро припремимо за сутрашњи меч. Кад погледате чињеницу са енергетске стране, и Партизан и Стеауа су комплетне екипе и ту смо поравнати. Покушаћемо да наметнемо наш ритам игре. Свесни смо чињенице да Стеауа игра боље на страни, искусна је то екипа, уме да узме лопту, сачува је, игра на котранападе... Ми ћемо покушати да све то спречимо. Партизан ће и сутра бити офанзивно оријентисан, са жељом да постигне гол и победи", рекао је тренер Партизана Зоран Милинковић.

Он је потврдио да је Абубакар дефинитивно спреман, а за Божинова је оставио ограду: "Видећемо после вечерашњег тренинга".

"Партизан жели у наредну рунду и да буде бољи у двомечу. Уз подршку навијача наша екипа је у стању да прође једног заиста јаког противника", рекао је Милинковић.

Упитан од кога прети највећа опасност, одговорио је: "Изузетно ценимо екипу Стеауе и не бих о појединачним квалитетима. Бавили смо се свим детаљима игре Стеауе. Имају много добрих ствари у игри, велики број квалитетних појединаца... Али, ми смо, пре свега, фокусирани на оно што ми радимо".

На питање румунског новинара: Како очекује да ће публика реаговати ако Стеауа поведе, Милинковић је одговорио: "Навијачи ће увек бити уз Партизан".

Пенали?

"Постоји и та могућност. Ми ћемо бити спремни", одговорио је тренер Партизана на додатно питање да ли екипа вежба пенале.

Није желео да говори о томе да ли се исплатило одмарање играча с обзиром на губтак бодова у првенству.

"Наша процена је била да утакмица са Стеауомноси велики значај. Причали смо и са лекарским особљем, рађене су анализе о томе колико су играчи били оптерећени... Заиста бих ставио тачку на ту утакмицу, јер видим да се много писало против Партизана. Десио се кикс који нисмо очекивали и једноставно такве ствари се дешавају у фудбалу", рекао је Милинковић.

Абубакар Оумару се опоравио и оптимиста је.

"Неће бити лако. Они добро играју на страни. Али, ми имамо свој стил игре, покушаћемо да исправимо оно што смо радили лоше и поновити оно што је било добро. Верујем у екипу. Ако сви будемо играли како знамо - нећемо имати проблема", рекао је Камерунац и позвао навијаче да испуне стадион на Топчидерском брду уз поруку: "Ово нам је једна од најбитнијих утакмица у сезони".

"Ми имамо резултат. Што се тиче тога да ли ћу ја дати гол... Ја играм за екипу, ако буде простора даћу гол. Најважнија је екипа. Моја екипа зна да игра фудбал, зна да чува лопту. Ја играм онако како одговара мојој екип. Стеауа вол да игра фудбал и то би могло да значи да ћу и ја имати више простора за игру", рекао је Абубакар и поручио:

"Идемо сви заједно, свако ко воли Партизан да у среду увече славимо победу".

Поводом изјаве газде Стеауе Ђиђија Бекалија да "Партизан 2000 година не би дао гол Стеауи" и да је "убеђен у пролаз", Абубакар је одговорио: "Њихов председник може да каже шта хоће, али ми играмо на свом терену, играмо за победу. Видећемо сутра".

МИНУТ ЋУТАЊА ЗБОГ "ОЛУЈЕ"
Пред почетак утакмице Партизан - Стеауа биће одржан минут ћутања у знак поштовања према настрадалима у хрватској војној офанзиви "Олуја" 1995. године. Партизан је тражио и добио дозволу од УЕФА за овај чин. Током акције "Олуја" из Хрватске је протерано више од 200.000, а убијено и нестало скоро 2.000 Срба.

Коментари / 0

Оставите коментар