Прелазни рок: Енглези ''пребацили'' пола милијарде!

Чланови Премијер лиге потрошили су у досадашњем року прелазног рока преко 500 милиона фунти на појачања.

Фудбал 07.08.2015 | 11:00
Прелазни рок: Енглези ''пребацили'' пола милијарде!

На четири недеље до краја летње 'пијаце', чланови најјаче лиге света 'пребацили' су суму од пола милијарде фунти прошлог петка.

Највећи трансфер остварио је Манчестер Сити – куповином Рахима Стерлинга од Ливерпула за 44 милиона, док је највећи 'трошаџија' менаџер Манчестер Јунајтеда Луј Ван Гал, који је до сада потрошио 84 милиона фунти.

Финансијски експерт Роб Вилсон наговестио је могуће обарање рекорда из прошле године – када је за појачања издвојено 835 милиона британских новчаница – а рачунајући и зимски прелазни рок

"Мислим да ће овог лета бити постављен нови рекорд, највише због новог уговора лиге о продаји ТВ права", каже Вилсон.

Од сезоне 2016/2017 приходи Премијер лиге од ТВ права нарашће са 3,01 милијарди фунти на чак 5,13 милијарди за период од три године.

Подсетимо, прошле сезоне најслабије пласирани тим лиге приходовао је од споменутих права 99 милиона, док је шампион постао богатији за невероватних 150 милиона фунти.

Од значајних трансфера, ту је и прелазак Кристијана Бентекеа у Л'пул за 32 милиона, као и долазак Мемфиса Депаја у Манчестер Јунајтед за два милиона мање. До краја прелазног рока очекује се још неколицина великих трансфера, а спомињу се преласци дефанзивца Евертона Џона Стоунса (Манчестер Јунајтед, Челси), звезде Реал Мадрида Гарета Бејла (Манчестер Јунајтед) и везисте Волфсбурга Кевина де Брујнеа (Манчестер Сити).

Коментари / 0

Оставите коментар