Марић: Није "Олуја" била шетња Срба кроз шуму

Кошаркаш Алекс Марић чији је дјед страдао током хрватске војне акције "Олуја" у интервјуу за "Блиц" каже да пати и да је јако љут.

Регион 04.08.2015 | 08:57
Марић: Није "Олуја" била шетња Срба кроз шуму

"Јако ме љути када неки мисле да је прогон у 'Олуји' била шетња Срба кроз неку шуму. Као да нисмо људи, да немамо земљу, веру, нацију", прича Марић, који је тек послије 20 година сахранио дједа Стевана Марића.

Алексов дјед је убијен почетком августа 1995. у својој кући у Сонковићу, код Шибеника, а његови посмртни остаци ексхумирани су посљедњег дана новембра 2012. из заједничке гробнице на локацији Света Мара, код Шибеника, заједно са посмртним остацима још 31 особе.

"Неизмерно смо патили, свега се сећам као да је данас било. Био је то тежак ударац за породицу, од којег дуго нисмо могли да се опоравимо", рекао је Марић и навео да је био мали и да је имао 11 година кад се све то догодило.

"Ниједан рат не може да се заборави, или да се пређе преко тога. Не дао Бог ником да доживи оно што је доживео мој народ, да дели судбину моје породице, родбине, пријатеља, каже Марић, аустралијски репрезентативац и бивши кошаркаш београдског Партизана.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Стрсљен

04.08.2015 07:06

Сауцесце за дједа, али сад си у најјацим годинама, имас пара, организуј родјаке , узмите пуске па вратите своја огњиста!! Ста цекас да Србијанци оду изгину за вас и врате васе небрањене предате територије да се поново вратите и као и до сада код Броза зените се са Хрватицама и пљујете Србију и Србијанце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

и ја сам србин али...

04.08.2015 10:31

Чекај стршљенко доћи ће и на твоја врата. Ово на Балкану још није завршено. Биће овде нажалост још ср.... никад комшији не окрећи леђа. Руку пружи и здраво за здраво, више не.

Name

Крајишник

04.08.2015 07:24

Стршљен, службени Беград је увукао у авантуру а онда издао све Србе западно од Дрине. Срби из такозване Хрватске су прошли најгоре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

04.08.2015 13:20

Нису бас сви отисли из Хрватске,ено Пуповац сједи у сабору као заступник Срба,ваљда не заступа само себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СКД

04.08.2015 13:53

Срби у РС И БИХ,СУ СЕ УВЈЕК САМИ БРАНИЛИ СТРСЉЕНКО,а Србе у КРАЈИНИ је издао твој Слобо и тадасња власт.Прво ти врати Косово па прицај несто,ТИ ЦЕС ПРИЦАТИ НЕСТО КО КОГА ЗЕНИ ПА ПОГЛЕДАЈ ВАМ САМО БЕОГРАД КОГА ДОВОДИТЕ И ЗЕНИТЕ,довели сте Николину на б 92,озенили Северину ,хаха и ти прицас несто

ОДГОВОРИТЕ