Руни опет, бар накратко, био ''Карамела''!

Нападач Манчестер јунајтеда после 11 година обукао дрес свог матичног клуба.

Фудбал 03.08.2015 | 17:00
Руни опет, бар накратко, био ''Карамела''!

Вејн Руни (29) у идеалном свету би био жива легенда Евертона.

Он је други најмлађи фудбалер који је икада заиграо за "карамеле" у званичној утакмици. Голом за победу над Евертоном октобра 2002. постао је најмлађи стрелац у историји Премијер лиге (у међувремену је тај рекорд оборен). На Гудисон парк је дошао са девет година и на путу до сениора прошао све селекције...

Али, после две сезоне у првом тиму (са непуних 19 година) није могао да одоли позиву сер Алекса Фергусона. Августа 2004. послао је управи захтев за одласком, Манчестер јунајтед је уплатио 25,6 милиона фунти и... Остало је историја.

Руни је на Олд Трафорду постао мултимилионер и суперстар. Играјући уз раме Гигсу, Сколсу, Герију Невилу, Фердинанду, Видићу... освојио је Лигу шампиона, пет титула Премијер лиге, Светско клупско првенство, постао капитен једног од највећих и најмоћнијих клубова на свету...

Да би у недељу поподне, после непуних 11 година, поново истрчао на травњак Гудисона у вољеном, плавом дресу!

Руни је заиграо у пријатељској утакмици Евертон - Виљареал (1:2), приређеној у част легендарног нападача Данкана Фергусона. Ушао је у игру 15 минута пре краја, са својим оригиналним бројем 18 на леђима.

Да све буде као у (краткотрајној) бајци, постарали су се навијачи, који су показали да му не узимају за зло то што је искористио прилику коју би искористило вероватно 99 одсто професионалних фудбалера.

"Наишао сам на диван пријем и нема потребе да истичем колико ми је драго због тога. Сјајно је што су моја деца имала прилику да ме виде у дресу Евертона", рекао је после утакмице за клупску телевизију.

За албум фотографија и успомену до краја живота...

Коментари / 0

Оставите коментар