Октан промет измјенио Регулациони план

Скупштина града Бања Лука усвојила је на сједници одржаној 23.07.2015. године измјену Регулационог плана по захтјеву приватног предузећа "Октан промет" које је у власништву народног посланика Војина Митровића из Бијељине.

Република Српска 03.08.2015 | 16:00
Октан промет измјенио Регулациони план

За измјену регулационог плана којом се предвидја и дозвољава градња пумпе и помоћних објеката на парцели коју је Војин Митровић 2010. године купио од Перице Репајића гласао је деветнаест одборника.

Информација о усвајању измјене Регулационог плана није изненадјење јер је тако нешто одобрило Одјељење за просторно уредјење а препоруку дао и градоначелник Бања Луке, Слободан Гаврановић. То се десило прије 10.07.2015.

Ресорно Одјељење је раније одбијало исте захтјеве Октан промета. Промјена мишљења о захтјеву Војина Митровића за измјеном Регулационог плана услиједила је након избора у октобру прошле године односно након преласка Војина Митровића из НДП-а у СНСД!

Спорна парцела дио је веће земљишне парцеле коју је Перица Репајић стекао замјеном сеоског земљишта са земљиштем пољопривредне школе у Бања Луци.

Град Бања Лука тужио је измедју осталог и фирму Октан промет јер су наведене парцеле само биле дате на располагање и кориштење Пољопривредној школи а стварно су власништво града што је надлежни суд у случају дијела земљишта и утврдио.

Прје гласања о измјени Регулационог плана писмо предсједнику скупштине града Будимиру Балабану и градоначелнику Слободану Гаврановићу је послао народни посланик Драган Чавић у којем је затражио да град преиспита доношење Одлуке о измјени поменутог Регулационог плана.

Посланик Чавић је упозорио град Бања Луку на посљедице које ова одлука може изазвати и подсјетио на историју спорне парцеле. Одлука о повлаћењу тачке са дневног реда није усвојена.

Након одлуке о усвајању измјене Регулационог плана створени су услови да Октан промет земљиште, како је раније и договорено, прода фирми НИС Петрол Лакташи.

(БН ТВ)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

бањалука

03.08.2015 13:05

Ко је сад позиција,опзиција а ко папак? Све је то ИСТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

03.08.2015 13:05

То је дакле цијена тог папка. Само га стрпати иза решетака. Ово је крунски доказ мита и корупције. А сву овако стечена материјална добра одузети!

ОДГОВОРИТЕ
Name

афериим

03.08.2015 13:30

Митровицу,папцино,освјетла образ фамелији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

03.08.2015 13:45

Јак је папак мала му Семберија стигао до Бањалуке, шта кажу Каја,Тегелтија,Шкрбић,Станковић и остали успјешни Бањалучки "привредници" да ли им је стигла конкуренција?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕТАР

03.08.2015 13:58

СВЕ СЕ РАДИ КАКО ГЛАВНИ БАЈА НАРЕДИ!!! Сви остали могу само ПРИЧАТИ, ако им ДУГАЧИЈЕ НЕ НАРЕДИ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

03.08.2015 14:17

Сваки дан пролазим поред спорне парцеле на којој сам још прије пар мјесеци примијетио багере и камионе који су ископавали, односно одвозили скинути слој веома плодне земље у непознатом правцу.Ови радови за сада су застали, не знам разлог, читајући овај и друге текстове, као и изјаве г-дина Чавића, очито је да се ради о закулисаним и криминалним радњама у које су, осим актуелних власти града Бања Лука, вјероватно упетљани и појединци из виших нивоа власти Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

03.08.2015 14:41

БАНДА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туга

03.08.2015 15:37

Људи, мене је стварно срамотада цитам овакве ствари... без текста сам, просто не могу да верујем да се људи толико играју са народом... Овце смо праве!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

03.08.2015 18:12

@Марко: Тацно је да скидају хумус, а бензинска пумпа би се градила на мјесту садасњег Крамара. На њиви о којој говорис би требали бити тениски терени... Видјецемо кад изадју измјене РП Регионални центар на сајту Града... Позз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

03.08.2015 18:34

Шта је овај народ дозволио! Да му криминалци отму све и бахате се колико год хоће. ФУЈ ФУЈ ФУЈ. Само револуција! И народна власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вријеме курве, фукаре и будале

03.08.2015 18:42

Колико ће више пара од дроге и сличних бизниса бити опрано кроз градјевинарство у Бањалуци! Народе стоко једна, кога ти изгласаваш и држиш у власти? Окорјеле криминалце! Фуј

ОДГОВОРИТЕ