ПСВ-у Суперкуп Холандије!

Много су јаки! Отишли су Депај и Вајналдум, али ПСВ је већ освојио први трофеј у сезони. Погоцима Лука де Јонга (два) и Адама Махера актуелни шампион славио десети пут у Суперкупу Холандије.

Фудбал 02.08.2015 | 22:00
ПСВ-у Суперкуп Холандије!

Отишао је Мемфис Депај (Манчестер јунајтед), отишао је и Жоржињо Вајналдум (Њукалс), али остале су победничке навике у ПСВ-у. Екипа из Ајндховена протутњала је Амстердам ареном и на терену омраженог Ајакса тријумфом над Гронингеном (3:0) освојила први трофеј у сезони, Суперкуп Холандије.

Испод десетог пехара „Јохан Кројф“ потписао се Лук де Јонг, капитен Филипсоваца био је доминантна фигура уводног меча сезоне у холандском фудбалу, пошто је постигао два гола и постарао се да шампион на најбољи начин пошаље поруку конкурентима да и даље има јак тим. Де Јонг је мрежу Гронингена тресао у 25. и 65. минуту, најпре на пас Сантјага Аријаса, а затим у другом полувремену пошто је блокиран ударац Бруна Локадије. Том другом поготку Де Јонга, а трећем ПСВ-а можда је претходио прекршај у супротном казненом простору над једним фудбалером Поноса севера.

Између погодака Де Јонга лопту у мрежу освајача прошлосезонског Купа закуцао је и Адам Махер у 50. минуту, а већ после 2:0 могло се наслутити да ће Филипсовци освојити десети трофеј у 15. финалу Суперкупа. Могло је да буде и убедљивије, али је у 90. минуту пенал Андресу Гвардаду одбранио Серхио Падт, коме је то био трећи узастопно укроћени једанаестерац, други везани против ПСВ-а.

Коментари / 0

Оставите коментар