ПЛ БиХ: Бијељинци ''тукли'' Жељу на Грбавици!

Бијељински Радник направио је велико изненађење и однио сва три бода са гостовања Жељезничару. Иако су домаћи повели у 55. минуту голом Д. Садиковића, ратоборни Бијељинци су преко Обрадовића и Максимовића стигли до великог тријумфа.

Фудбал 02.08.2015 | 20:20
ПЛ БиХ: Бијељинци ''тукли'' Жељу на Грбавици!

Радник је први пут у историји Премијер лиге БиХ славио на "Грбавици" против Жељезничара.

ЖЕЉЕЗНИЧАР - РАДНИК 1:2 (0:0)
/Д. Садиковић 55 - Обрадовић 83, Максимовић 94/

Традиционално неугодна екипа Радника у првих 45 минута пружила је бољу партију од уморног Жељезничара, али гледаоци на "Грбавици" нису видјели поготке у првом дијелу.

На обје стране виђено је по неколико полуприлика, али није ту било зрелих шанси за постизање погодака, тако да су мреже мировале у првом полувремену.

На почетку друго дијела игре тренер домаћих Миломир Одовић направио је двоструку измјену. Умјесто Секубе Дијате и Џениса Бегановића у игру су ушли Зоран Кокот и Јован Благојевић и тај потез одмах је донио промјену у игри, али и на семафору.

Само десет минута игре у наставку требало је фудбалерима у бијелим дресовима да дођу до поготка. Офанзивну игру Жељезничара од старта другог полувремена голом је крунисао млади везиста Дамир Садиковић, након лијепог центаршута "резервисте" Благојевића из слободног ударца.

Одржавао је Жељезничар предност све до самог финиша сусрета. Ипак, ратоборни гости у 83. минуту стигли су до изједначења, мрежу домаћих затресао је Марко Обрадовић.

Могао је Огњен Ђелмић само два минута касније поново да врати вођство Сарајлијама, али је погодио само стативу.

И када се очекивао крај сусрета, потпуни шок за домаће, а велико славље за госте. Свега пар минута након што је ушао у Игру, Максимовић је постигао побједоносни гол за Радник, који је тако четврту сезону заредом остао непоражен на "Грбавици".

Овим тријумфом Радник се на челу табеле изједначио са Зрињским (обје екипе имају максималних шест бодова), док је Жељезничар остао прикован за дно табеле без иједног бода након два одиграна кола.

Премијер лига БиХ, друго коло

Недјеља

ШИРОКИ БРИЈЕГ - ВИТЕЗ (20.30 х)

Понедјељак

ТРАВНИК - САРАЈЕВО (17 х)

Играно у суботу:

ОЛИМПИК - ЧЕЛИК 1:1 (1:0)
/Бајрактаревић 2 аутогол - Чолић 90/

ВЕЛЕЖ - БОРАЦ 1:1 (0:0)
/Матић 51 - Јовић 86/

СЛОБОДА - РУДАР ПРИЈЕДОР 2:1 (2:0)
/Ахметовић 36, Морањкић 41 - Арежина 55/

МЛАДОСТ ДОБОЈ КАКАЊ - СЛАВИЈА 1:1 (0:0)
/Дилавер 58 - Ровчанин 55/

ДРИНА - ЗРИЊСКИ 0:1 (0:0)
/Лаштро 81/

ТАБЕЛА: Зрињски 6, Радник 6, Борац 4, Челик 4, Сарајево (-1) 3, Рудар Приједор 3, Широки Бријег (-1) 3, Слобода 3, Вележ 2, Славија 2, Олимпик 1, Младост 1, Травник (-1) 0, Витез (-1) 0, Жељезничар 0, Дрина 0.

Коментари / 0

Оставите коментар