Хамбург: Рафа ''преживјео'' Фоњинија и узео титулу!

Шпански тенисер Рафаел Надал освојио је титулу на турниру серије 500 у Хамбургу, тешком победом над Фабиом Фоњинијем у финалу.

Тенис 02.08.2015 | 17:20
Хамбург: Рафа ''преживјео'' Фоњинија и узео титулу!

Надал је после много мука и велике борбе у више од два и по сата игре савладао Фоњинија са 7:5, 7:5.

Ово је Надалу 96. финале у каријери, прво после оног у Штутгарту, у којем је освојио 47. трофеј на земљаној подлози, укупно 67. у каријери.

Финални дуел лако је могао да оде и на другу страну, али је Италијан показао своју лошију страну у битнијим поенима и Шпанац је успео да се реваншира за претходна два пораза на омиљеној подлози.

Меч је почео серијом од четири брејка – Фабио је у два наврата водио, али никако није успевао да материјализује стечену предност, што га је коштало у финишу. Упао је у кризу средином сета, неколико пута се извлачио, али није успео да спречи брејк у 12. гему.

Када је Надал одузео сервис противнику и повео са 3:1 у другом сету, чинило се да је крај врло близу. Ипак, тако није мислио Фоњини који је експресно изједначио, а потом и повео. Сервирао је при резултату 5:4, имао две сет лопте (40:15), али му ни то није било довољно. Везао је неколико грешака што је противник искористио и стигао до веома важног трофеја.

Важног са аспекта самопоуздања због очајне сезоне коју Надал има. Пре тога, тачније крајем другог сета виђена је несвакидашња ситуација и вербални сукоб двојице играча на мрежи, због оптужби Фоњинија да Надал одуговлачи приликом сервиса.

Рафа на овом турниру није играо још од 2008. године када је у финалу савладао Роџера Федерера са 7:5, 6:7 (3-7), 6:3, док је још био Мастерс.

Одлучио је да се поново врати, делом и због награде коју је добио од организатора у вредности од 500.000 евра.

Шпанац жели да се на најбољи начин припреми за америчку турнеју која се игра на бетону, иако је АТП турнир у Хамбургу игран на земљаној подлози.

Турнир у Хамбургу игран је за наградни фонд од 1.190.700 евра.

Коментари / 0

Оставите коментар