Крај мистерије несталог малезијског авиона

Део авионског крила пронађен на обали острва Реунион припада несталом малезијском "боингу 777", саопштио министар саобраћаја те земље, јавља "Ројтерс".

Свијет 02.08.2015 | 17:25
Крај мистерије несталог малезијског авиона

Министар саобраћаја саопштио је да Малезија жели да прошири истрагу како би нашли остатке несталог "боинга 777" око опстрва Реунион.

Потврду да је у питању малезијски "боинг 777" дале су и француске власти. "Ово су потврдиле француске власти заједно са произвођачем летелице 'Боингом', америчким Националним бордом за саобраћај и малезијским тимом састављеним од Одсека за цивилну авијацију, 'Малејжа ерлајнса' и малезијског безбедносног тима за истрагу нестанка авиона са лета МХ-370", рекао је министар.

Два метра дугачки део олупине пронашли су у среду људи који су чистили једну плажу на Реиниону.

То откриће подстакло је наде у Малезији и широм света да би могла да буде решена једна од највећих мистерија у сектору авијације - нестанак малезијског "боинга 777" у марту 2014. године.

Авион на лету МХ-370, који је путовао од Куала Лумпура за Пекинг са 239 путника и чланова посаде, нестао је ноћу изнад Јужног кинеског мора, пошто је необјашњиво скренуо са зацртане руте према северу.

Власти верују да је он пао изнад Индијског океана, али до сада нису били пронађени никакви физички докази за то.

Извор: Реутерс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

инжењер

02.08.2015 15:53

Ако је надјен само тај један комад, и у кругу од 5 км нема ниједног другог, то је неко ту довукао. Да одвуче истрагу у погрешном смјеру.

ОДГОВОРИТЕ