Видео: Дерби Хаифе - Дринчић скривио пенал, Стојковић одбранио!

Репрезентативни чувар мреже још једном показао да је стручњак за брањење удараца са креча.

Фудбал 02.08.2015 | 18:40
Видео: Дерби Хаифе - Дринчић скривио пенал, Стојковић одбранио!

Дерби Хаифе у Лига купу Израела припао је Макабију за који наступају бивши играчи Партизана Владимир Стојковић и Никола Дринчић. Домаћин је преокретом у финишу меча дошао три бода у групи А (1:2), а добар део заслуга за то иде на адресу српског репрезентативца Владимира Стојковића, који је у 18. минуту спречио вођство Хапоела, одбранивши једанаестерац Томеру Свиси.

Занимљиво, пенал је скривио Никола Дринчић, који је у шеснаестерцу повукао за дрес Амира Абу Нила.

Одбрањени једанаестерац Стојковића није директно утицао на преокрет његовог тима, али да није било њега Хаопел би уместо са 1:0 у 48. минуту меча дуплирао вођство. Тада је Свиса коначно успео да матирас српског чувара мреже и доведе свој тим у вођство. Ипак, са два поготка у само четири минута, прво у 67. преко Тургемана, а потом у 71. поготком Месумара Макаби је дошао до преокрета, а самим тим изузетно важних бодова у овој утакмици.

Стојковићу је овај одбрањени једанаестерац први у дресу Макабија и то након три примљена гола са креча у претходној сезони, а укупно 10 у професионалној каријери. Највише их је имао у дресу Партизана, укупно пет (три у првенству, два у Европи), три пута је успео да сачува своју мрежу у репрезентативном дресу, а једном у дресу Црвене звезде, када је прочитао намеру Антонија Касана против Роме на Маракани 2005. године.

Коментари / 0

Оставите коментар