Сале: Боби на тренинзима од уторка!

Селектор Србије поручио да очекује Бобана Марјановића у уторак, али да не може да тврди са сигурношћу да ће он и доћи. "Није моје да причам о томе у овом тренутку, то су ствари које штете нашој концентрацији".

Кошарка 02.08.2015 | 20:40
Сале: Боби на тренинзима од уторка!

Најбољи кошаркаши Србије тренирају пином паром на Крајњској Гори. Селектор Александар Ђорђевић поручио је српским нивонарима да је изузетно задовољан однодом играча према обавезама.

"За мене је то добра ствар, као човека који тежи да се из тренинга дође до игре и спреме. Штета што су затворени тренинзи, па се не види са коликом жељом раде ови момци", навео је Ђорђевић.

Он је додао да су индивидуални квалитети играча подигнути на виши ниво у односу на претходни репрезентативни циклус, што га посебно радује.

"Индивидуални квалитети су се подигли после прошле сезоне, играчи су носиоци у својим екипама, за разлику од прошле године. Они су се искристалисали и то је долазна снага и додатни мотив".

Србија има проблема са неколико повређених играча, а селектор је истакао да је сигуран да ће све то бити санирано до почетка Еуробаскета, уз одличан рад лекарског тима на челу са професором Драганом Радовановићем.

Ђорђевић је рекао и да очекује да се Бобан Марјановић прикључи екипи у уторак из САД, где је хитно позван на ванредне прегледе стопала и где му је стављена "чизма".

На питање да ли је сигуран да ће Марјановић доћи, Ђорђевић је рекао: "Није моје да причам о томе у овом тренутку, то су ствари које штете нашој концентрацији".

"Наше је да се бавимо кошарком и концентришемо на игру, а шта ће се десити с њим, о том потом. На путовању од 20 сати отекну ноге и Усеину Болту, а не човеку који је висок 2,22 метра. Постоје оне чарапе за проширене вене, шта знам...", навео је селектор Србије.

"Све је јасно, и нама и њему, прегледали смо га и знамо о чему се ради, али против силе је јако тешко играти", додао је Ђорђевић.

Он је похвалио центра Огњена Кузмића и рекао да у случају изостанка Марјановића неће позвати новог играча у тим, већ ће на континентални шампионат повести неке од играча који су на припремама.

Ђорђевић је поновио да његова репрезентација не бежи од улоге фаворита на предстојећем Европском шампионату, али је истакао да има много добрих конкурената у борби за медаљу.

"Не бежимо од улоге фаворита, али по мени има осам јаких фаворита. Све екипе имају за циљ одлазак на Олимпијске игре, што је и мој циљ у овом двогодишњем раду, јер нас финале директно води у Рио. Трудићемо се свим силама да дођемо до тог резултата", рекао је Ђорђевић и навео да ће 12 играча за Европско првенство одредити након последње припремне утакмице.

Европско првенство ће се одржати од 5. до 20. септембра, а Србија ће играти у групи Б у Берлину заједно са селекцијама Шпаније, Италије, Турске, Исланда и домаћина Немачке, а мечеви ЕП играће се први пут у још три земље - Француској, Хрватској и Летонији.

Коментари / 0

Оставите коментар