Божинов: Напашћемо Румуне у Хумској, нећемо чувати 1:1!

"Није ми било пријатно. Мислим да повреда није теже природе и верујем да ћу играти у реваншу. Желим да помогнем саиграчима и дам гол. Добро је што играмо код куће, познато је каква је атмосфера када Партизан игра на свом терену", рекао је Бугарин.

Фудбал 03.08.2015 | 13:20
Божинов: Напашћемо Румуне у Хумској, нећемо чувати 1:1!

Највеће појачање Партизана Валери Божинов рекао је данас да црно-бели имају одличан резултат из Букурешта (1:1) и да очекује да ће у реваншу против Стеауе потврдити пролаз даље како би се приближили главном циљу – пласману у Лигу шампиона.
"Одиграли смо одличан меч у Букурешту, баш онако како смо желели. Постигли смо један гол, али и пропустили велику шансу да се вратимо кући са два или три поготка. Ако у реваншу поновимо партију из Румуније верујем да неће бити проблема око пласмана у плеј-оф квалификација за Лигу шампиона. Резултат је добар, али никог не потцењујемо”, рекао је Божинов Тањугу.

Он је истакао да неће бити лако у реваншу и поред тога што ће гости морати да јуре гол.
"Стеауа је велики клуб, сваке године игра групну фазу Лиге Европе или Лиге шампиона. Ипак, знам шта је Партизан, највећи клуб у Србији, али и видим да екипа има победнички менталитет и квалитет да игра у Лиги шампиона. Због играња у најјачем европском такмичењу сам и дошао овде. Тренер Милинковић нас стално бодри и говори да можемо да се нађемо у одабраном европском друштву, у шта и ја верујем. Наравно, потребно је мало среће".

Бугарски нападач није могао превише да помогне саиграчима у дуелу у Букурешту, пошто је због повреде морао рано да изађе из игре.
"Није ми било пријатно. Мислим да повреда није теже природе и верујем да ћу играти у реваншу. Желим да помогнем саиграчима и дам гол. Добро је што играмо код куће, познато је каква је атмосфера када Партизан игра на свом терену. Морамо да будемо сконцентрисани, одиграмо нападачки и агресивно, као што увек играмо. Хоћемо гол", навео је бивши фудбалер Јувентуса и Манчестер Ситија.

Румунски новинари су после утакмице имали коментаре како Божинов има вишак килограма, на шта је одговорио да ће голом запушити уста критичарима.
"Чуо сам шта су причали. Тамошњи медији пренели су да сам изјавио да је Стеауа слаба, што није истина. Имам велики респект према Стеауи, моја жеља је да прођемо даље, али и да дам гол и ућуткам новинаре из Румуније. Нормално је да постоји ривалитет међу земљама из региона", закључио је Божинов.

Реванш утакмица трећег кола квалификација за Лигу шампиона између Партизана и Стеауе игра се у среду од 20. 30 на стадиону у Хумској.

Коментари / 0

Оставите коментар