У паду авиона погинула полусестра Бин Ладена

Полусестра бившег челника Ал-Каиде Осаме бин Ладена је међу погинулима у паду приватног авиона у јужној Енглеској у петак, заједно са својим супругом и мајком, јавила је саудијска телевизија Ал-Арабиа.

Свијет 01.08.2015 | 20:19
У паду авиона погинула полусестра Бин Ладена

Авион Ембраер Пхеном 300, у коме су биле четири особе међу којима и јордански пилот, летио је с миланског аеродрома Малпенса до аеродрома Блакбуше у јужној Енглеској када се срушио на салон аутомобила, јавила је ТВ мрежа.

Телевизијска станица идентификовала је троје путника као Санау Мохамед бин Ладен, њеног супруга Зухаира Хасхема и Санаину мајку, Рају Хасхем. Такође је објавила фотографију Санае.

Породица бин Ладен једна је од најугледнијих пословних династија у Саудијској Арабији.

Портпарол британске полиције изјавила је Ројтерсу да су четири особе биле у авиону када се срушио, али није објавила њихове идентитете.

Не идентификујући жртве, саудијски амбасадор у Британији изразио је саучешће породици бин Ладена на Твитер налогу амбасаде и изјавио је да дипломатска мисија сарађује с британским властима на истрази инцидента и да ће организовати брзи транспорт тијела ради сахране у краљевству.

Осаму бин Ладена, оптуженог организатора напада на америчке градове 11. септембра 2001. године, убили су амерички специјалци у нападу на његово скровиште у Пакистану у 2011.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

јадно

01.08.2015 23:44

Да и зене у Западњацкој одјеци представљају проблем. Осаму су креирали Американxи. Он је пак полудио кад су они замјенили Русе у Афганистану. Несретна породица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

02.08.2015 11:58

Од чега паде, да нису Руси "оборили" авион?

ОДГОВОРИТЕ