Ивановић: Максимално и без Телетовића, Нуркића и Ђедовића!

Селектор сениорске кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине Душко Ивановић је истакао да досадашње припреме за Еуробаскет иду према планираном програму.

Кошарка 01.08.2015 | 21:20
Ивановић: Максимално и без Телетовића, Нуркића и Ђедовића!

Сениорска кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине у доброј атмосфери и одличном расположењу у Сарајеву наставља са припремама за Еуробаскет 2015, који ће се одиграти од 5. до 20. септембра ове године.

Селектор кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине Душко Ивановић истакао је да досадашње припреме иду према планираном програму напомињући да ће се одлично припремити до почетка првенства Старог континента.

"За сада све иде по плану. Служи нас срећа, немамо повријеђених. Играчи су доста спремни и раде заиста изванредно. Надамо се да у овом периодом што нам је остао и са ових 12 утакмица што имамо, да се можемо припремити добро”, рекао је Ивановић.

Истакао је да тренутно не постоје шансе да Нихад Ђедовић заигра за БиХ на Европском првенству, док га, како је казао, Јусуф Нуркић није звао. На крају је поручио како кошаркаши који су се одазвали селектору, и који, како је истакао, вриједно раде на припремама, имају велики оптимизам и вјеру у себе да могу одиграти добро на Еуробаскету.

"Нама не треба никакав посебан подстрек да ми вјерујемо да можемо нешто да урадимо. Ови момци су дошли овдје с том вјером у себе", казао је селектор БиХ.

Репрезентативац Босне и Херцеговине Недим Буза истакао је како он и његови саиграчи вриједно раде током припрема да би се што боље уиграли и припремили за Еуробаскет.

"За сада радимо заиста одлично. Ушли смо у други циклус припрема гдје се сада базирамо више на физички дио. Сви играчи раде максимално, трудимо се максимално. Ово је тек почетак, тек се уигравамо, а мислим да ће то временом бити и пуно боље и да ћемо су уиграти доста боље", рекао је Буза.

Напоменуо је да селекција БиХ мора дати свој максимум након чињенице да Јусуф Нуркић, Мирза Телетовић и Нихад Ђедовић неће моћи играти за репрезентацију на предстојећем Европском првенству.

"Сигурно да ће нам они фалити јер то су наши главни играчи. Ипак, можемо и морамо сада без њих, тако да ћемо дати свој максимум. Трудићемо се максимално на Европском првенству", поручио је бх. кошаркаш.

Кошаркаши БиХ ће иначе одиграти велики број пријатељских утакмица у припремном периоду и учествовати на припремним турнирима у Грчкој и Турској, те Хрватској.

Изабраници селектора Ивановића по трећи пут узастопно ће учествовати на Европском првенству, а које ће се одиграти у четири земље, Француској, Летонији, Њемачкој и Хрватској од 5. до 20. септембра.

ЈУНИОРИ

Селектор "змајева" поручио је како је пласман јуниорске кошаркашке селекције БиХ у полуфинале велики успјех за бх. кошарку. "То је изванредан успјех и доказ да се у БиХ ради добро и да има пуно талената и да треба имати добре услове па да имају још боље резултате", нагласио је Ивановић.

Коментари / 0

Оставите коментар