Фред дефинитивно позитиван на допинг!

Бразилци му обећали да ће му скинути љагу с имена. Никада нисам користио забрањена средства. Невин сам и то ћу доказати", категоричан је фудбалер Шахтјора.

Фудбал 03.08.2015 | 19:40
Фред дефинитивно позитиван на допинг!

Бразилски фудбалски репрезентативац Фред дефинитивно је био позитиван на допинг током Копа Америке, саопштила је Фудбалска конфедерација Бразила (ЦБФ).

Анализом је утврђено да је Фред био позитиван на хидрохлоротијазид, али је упркос томе, ЦБФ стала уз овог играча, наводећи да ће му помоћи у његовом покушају да скине љагу са свог имена, пренела је агенција Ројтерс.

Фенербахче је јуче протестовао код УЕФА због тога што је Шахтјор, упркос позитивном допинг тесту, Фреда уврстила у тим у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона одржаном у уторак.

Двадесетдвогодишњи играч Шахтјора демантовао је коришћење недозвољених средстава,
"Никада нисам користио забрањена средства. Невин сам и то ћу доказати", категоричан је Фред, који је на Копа Америке, одржаној у јуну и јулу у Чилеу био стартер у прва два меча - у победи против Перуа од 2:1 и у поразу од Колумбије резултатом 1:0.

Фред међутим, није био у постави за трећу утакмицу против Венецуеле која је завршена победом Бразила са 2:1, а пропустио је и пораз у четвртфиналу на пенале против Парагваја.

ЦБФ је у саопштењу навела да је организаторима такмичења послала листу медикамената која су користили њихови играчи, а да на њој није било забрањене супстанце.
"Подржавамо играча и уколико је потребно , његови саветници и адвокати могу да понуде додатна објашњења", наводи се у саопштењу ЦБФ.

Коментари / 0

Оставите коментар