Да ли се Поште Српске гурају у стечај?

Поште Српске су у предстечајном стању. Обавезе су све веће а текућа ликвидност је угрожена објављује портал Журнал. Евидентан је вишак радника као и у осталим јавним предузећима у Српској. Предсједник Владе најављује да ће управа Пошта ускоро на разговор у Владу.

Република Српска 02.08.2015 | 10:33
Да ли се Поште Српске гурају у стечај?

Акумулирани губитак Пошта Српске износи 2,32 милиона марака и Поштама пријети стечај односно већ се налазе у предстечајном стању преноси Журнал.

Вриједност сталне имовине Пошта се из године у годину смањује а и поред тога евидентан је вишак запослених. Без обзира на ове податке Влада Српске је усвојила негативан извјештај о пословању Пошта.

У плану пословања Пошта Српске за период 2014 - 2016 година пише да је планиран додатни губитак у пословању.

Предсједник Владе најављује да ће и управа Пошта ускоро на састанак у Владу гдје би требало да буде анализиран рад и пословање Пошта.

Број радника у Поштама ипак је незнатно смањен у посљедње двије године али Поште су суочене са другим проблемима појашњава економиста Милица Лакић.

То је чињеница да се Поште гуше наплатом преко банака и дуговима буџета према Поштама. Све мирише на то да неко свјесно Поште гура у дубиозу.

Од вишка радника хронично болују и остала јавна предузећа, Електропривреда, Шуме Српске. То признаје и предсједник Владе Жељка Цвијановић али наглашава да ипак неће бити отпуштања већ ће бити ограничени буџети за плате.

Константно је велик број радника у јавна предузећа био приман пред сваке изборе у Републици Српској.

(БН ТВ)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Горан БЛ

01.08.2015 16:53

А купују нове аутомобиле? Нимо губитаси као они и слицни, а за фирму купујемо искљуциво половне аутомобиле са сто мање километара,повољни су а солидни,тако се размисља економски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

спиди

01.08.2015 19:18

Ста друго оцекивати од партиских улизица и неспособних људи,све сто је са српским префиксом,Посте,зељезнице,суме српске је доведено пред стецај,то је снага СНСДА,днс и социјалистицке партије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

всс

01.08.2015 19:29

Милорад Додик, СНСД, ДНС и СП су све уништили, посебно систем вриједности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пиво

02.08.2015 08:04

Ниста није унистио СНСД и ДНС. Унистили су гласаци који воле шатор,прасетину и пиво.

Name

чаруга

01.08.2015 19:54

Каже планиран губитак у пословању 2014-2016 јесу ли свесни шта кажу ти из управе ако планирају губитак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

01.08.2015 20:24

Можда мој коментар није директно везан за вијест, желим знати зашто је цијена пошиљке из Републике Српске за Србију идентична као и за све друге иностране земље?Шта је са специјалним везама Србије и Републике Српске? Примјера ради, препоручена пошиљка из Републике Српске за Србију кошта 6.3 КМ, а обратно 140 динара(мање од 2.5 КМ). Успут, Србију никад нећу сматрати иностранством ма шта ко о томе мислио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

текс вилер

01.08.2015 21:05

У Бн пости то функционисе на нацин дај 10.000 км и додји на посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОРАД

01.08.2015 21:11

НИЈЕ НИ ЦУДНО ГЕНЕРАЛНА ЈЕ КУПИЛА ДВА СТАНА У ЦЕНТРУ ГРАДА,У САМИМ ПОСТАМА ИМА КРИМИНАЛА И КРИМИНАЛА,ПОСТАВЉАЈУ СЕ ДИРЕКТОРИ И СЕФОВИ ПО ПАРТИЈСКИМ ЛИНИЈАМА, А РАДНИЦИ СА СРЕДЊОМ СКОЛАМ ИМАЈУ ПЛАТУ ОД 550.00 КМ.НЕКА СЕ МАЛО ЗНА КАКВО ЈЕ СТАЊЕ У ПОСТАМА СРПСКЕ.НА КРАЈУ ТРЕБА ИМ СТЕЦАЈ НИСУ БОЉЕ НИ ЗАСЛУЗИЛИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

всс

01.08.2015 21:15

Јавним предузећима управља тешка корупција. С овом, оваквом владом и оваквом влашћу, ниједно јавно предузеће не може пословати позитивно. Влада поставља необразоване и неспособне послушнике за директоре, то сви знају. Чак смјењују способне директоре да би удомили партијске војнике. Без нове власти нема реда ни у држави ни у јавним предузећима па нема спаса ни поштама српске, ни жељезницама рс, ни аеродрому бањалука, ни путевима, ни аутопутевима. Нема спаса ни производним предузећима као што су Космос, Јелшинград и слична. Све те фирме је ова власт Милорада Додика уништила. Потпуно. Сјетите се само бањалучке Мљекаре!!! Предсјеница Владе која ни сама није ни приближно компетентна да буде то за шта је именована, не може бити у стању уредити ништа. Само Босићева челична метла може нарпавити реда. Нико други. А ови који су нас поравнали, у затвор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бил

01.08.2015 21:20

Сад це то Ковацевиц рјесити, неце остати ниста ни за стацај!

ОДГОВОРИТЕ
Name

поштар

02.08.2015 05:30

Ма ријешит ће то сека Голић по страначкој и родбинској линији, Неће се ни знат да су у губитку!...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мехо

02.08.2015 07:43

Ма ја се завалим од смијеха кад процитам или цујем оно ;планиран губитак ;-Ама то треба одма затварати у хапсану ко тако казе планирани па макар он био и у мојој куци .Зар предузеца не постије да послују са добитком јер како зивитјети са губитком..........Ма ста ја ово паметујем хахахахахахаххах

ОДГОВОРИТЕ
Name

гојко

02.08.2015 10:41

Ма треба све отићи у пропаст! Тражили сте, добили сте. Босна је једна држава и не треба и не смије бити све одвојено и посебно по ентитетима. РС има своје жељезнице, посту, ма све. Ето, то је резултат! А на крају смо сви држављани Босне и Херцеговине, имамо исти пасос, валуту и исте регистрацијске ознаке!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

02.08.2015 11:12

Суштина је у следећем: Прије 25 година, из својих интереса, ЕУ и САД су "упалиле свјетло" на Балкану. Суштински, неписмењацима су дали одријешене руке то јест могућност да себи изгласају бикове предводнике. Након што су преузели власт, бикови су ратјерали све који нису бикови. Наравно да су посљедице свега тога катастрофалне. Све фабрике су раскупусане. Бикови и даље не дозвољавају писменим да поново преузму фабрике односно управљање државом. Медјутим, оно што је сада већ проблем је то да бикови нису у стању сами себи спремити сијена за зиму тако да се не зна како ће бикови преживјети до прољећа. Све штоје било на залихама, поједено је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

03.08.2015 19:59

У Брцком у управи ради 18 радника од којих вецина не доприноси фирми ниста осим губитка,само сједе и примају плате.Цак се из околних градова примају радници,док за брцаке нема посла

ОДГОВОРИТЕ
Name

стоја

03.08.2015 20:23

До оваквог стања у постама српске досло је због не струцног кадра који су покуповали дипломе по кафанама па је нормално да не раде свој посао како треба јер не знају идоводе фирму до пропасти

ОДГОВОРИТЕ